Szép estét! Magyar egyetemi/főiskolás élet?
Biztos tettek már ki hasonló témakörben kérdést de bátorkodom én is egyet.
Mi a véleményetek arról, hogy ma ha nem is fontosabb de elég nagy a jelentősége a buliknak a felsőoktatási intézményekben? Konkrétan a sokszor mértéktelen ivászatra gondolok.
Ha van itt idősebb, egykori hallgató/tanuló leírná nekem, hogy régebben is így volt ez?
Én tipikusan abba a csoportba tartozom, aki tanulni megy egy iskolába nem pedig egy héten (ugyebár általában hétfőtől csütörtökig) többször berúgni. Tegnap reggel hallottam az egyiket hányni:D
Félreértés ne essék nem vagyok egy begyökösödött ember, elmehetnék de egyszerűen valahogy nem hoz lázba. Nem szeretem a másnaposságot. Ha be akar rúgni akkor ott a hétvége!
Nos, nézzük csak jó-e a feltételezésem?: egy iskolában a tanulás az elsődleges viszont az alkohol az meg butít. Öööö összefüggés?
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem meg lehet találni az egyensúlyt. A tanulás terén abszolút maximalista vagyok, ez a jegyeimen is meglátszik. De attól még néha szeretem kiengedni a gőzt, és benne vagyok a bulikban. Nyilván nem minden héten 3-szor iszom magam hulla részegre, de azért az 5 év alatt összegyűlt pár ivós sztori. Úgy érzem, hogy ezek is kellettek a jellemfejődésemhez:D Később pedig, ha már dolgozni fogok, úgy se nagyon lesz lehetőségem erre, szóval most kell kihasználni:)
Egyébként annak sokféle oka lehet, hogy valaki miért iszik "mértéktelenül" az egyetem/fősuli alatt:
- Előtte a szülei rövid pórázon fogták, az egyetemen végre kiszabadul, és mindenbe belemegy, amit addig nem tehetett meg.
- A suli megterhelő számára, és csak így tudja a stresszt levezetni.
- Be szeretne illeszkedni, amihez a legkönnyebb út, ha benne van a bulikban. Alkohol hatására még egy amúgy visszahúzódó ember is feloldódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!