Segítő szándékú választ, motivációt kérnék. Mit tegyek tehát? Mindenkit felpontozok. (? )
Segítsetek kitalálni mit diktál a szívem,mire gondolnak furfangos agytekervényeim illetve mi az ami csak az önérzetemnek fáj. Régen orvos akartam lenni,mert jól keres ezt még 12 évesen találtam ki,mert nagyon rosszul élünk átlag alatt és jobb életet akartam. Biosz tagozatos gimibe mentem és az a helyzet,hogy nagyon beleszerelmesedtem a biológiába. Tavaly leadtam a kémia faktot,mert nem láttam a célt inkább csak az akadályokat. Így kimaradt egy évem és most elkezdtem a biológiát újra átnézni és a biokémia miatt megvilágosodtam,hogy érdekel a kémia. Logikus,érdekes stb. Viszont továbbra se tudom mi alapján döntsek,a lehetőségek:
-ÁLTALÁNOS ORVOSI: kifogás: sok sok év,szegények vagyunk kevés fizetés,viszont nagyon érdekel a neurobiológia,az agy és az idegrendszer családot is akarok nem 50 évesen hanem 26-7évesen
-FOGORVOSI: tök jó csak öt év,viszont kevésnek érzem azt hogy a munkám annyiban merüljön ki hogy szájakban turkálok,azt olvastam már ezzel is csak akkor lehet elhelyezkedni,ha apucinak is magánrendelője van,nos ez nálam nem játszik,apám kamionológus :))
-PSZICHOLÓGIA: érdekel,imádom de sokan vannak,és nem biztos hogy tudnék életem végéig mindenki bajára megoldást találni
-GYÓGYSZERÉSZETI: ebben látok fantáziát,kutatás amit meg is fizetnek! a neurobilógiát pl nem ,ha megunom mehetek emberek közé gyógyszertárba. viszont motoszkál a fejemben,hogy mégis orvosira kéne menni...
RETTEGEK?FÉLEK! Beijedtem,mint egy kis nyuszika. Kicsit ideggyenge is vagyok,de ezen lehet javítani.
AKAROK EGY JOBB ÉLETMINŐSÉGET!! Nem akarok tovább csóró lenni,kutatni akarok hogy a világot jobb irányba mozdítsam. Mi a véleményetek? 19 éves lány lennék.
Egyáltalán nem igaz, hogy fogorvosként csak protekcióval vagy egyéb családi segítséggel lehet elhelyezkedni. Jó nyelvtudással külföldre is bármikor kimehetsz. Pályakezdő ismerőseim alkalmazottként mindenféle hátszél nélkül viszonylag korrekten kerestek itthon és nagyobb nehézség nélkül el tudtak helyezkedni.
Orvosi:mindegy, hogy milyen orvos akarsz lenni, háziorvosként, belgyógyászként és a többi bele is férhet 30 éves korod előtt a család, utána folytatod, ellenben ha sebészként életeket akarsz menteni és elhívatott vagy, akkor ebben az életkorban általában nem számolsz gyerekkel.
Ideggyenge embereknek nem ajánlom, meg lehet edződni, de gyomor kell hozzá.
Pszichológia: sok a pszichológus, nehéz kiemelkedni. Nehéz elhelyezkedni. Tudom, más, de akkor inkább orvosi és pszichiáter.
Gyógyszerészeti: ez is nagyon kemény képzés, kutatni érdemes, illetve magánszektorban elhelyezkedni, az ismerőseim az egyetem után évekig patikában dolgoztak, amíg úgymond normálisabb állást találtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!