Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem egészen értem a középiskol...

Zsuzsu705 kérdése:

Nem egészen értem a középiskolai felvételi eljárást, mikor kell változtatni a felvételi sorrenden?

Figyelt kérdés
Fiam jelentkezett egy gépészeti középiskolába, de 68-as felvehető létszámhoz képest 110-dik. (280 jelentkező) Másik szakon szintén azonos helyen van. Mi történik, ha az első helyre nem sikerül neki? A második helyen előrébb vagy hátrébb kerül a listán? Vagy vegyük előre az 5-ket, ahol már most 9-dik?

2015. márc. 11. 08:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Tegyük fel a Fiad három helyre jelentkezett.

Első helyen amit megjelölt bőven nem kerül be (az ideglenes nem jelent még semmit,de azért mindenki érzékeli honnan van még esély) akkor az adott iskola KIESIK.

Nem minden szaka csak ahova nem sikerült,ha azon az iskolán belül sehova akkor rögtön automatikusan a másodiknak megjelölt iskola lesz az ELSŐ.

Így már csak két iskolája maradt,és ha ott sikerül felvételt nyer.

Ha mégsem,akkor a harmadiknak megjelölt iskola lesz az ELSŐ.És mivel csak az maradt felveszik,vagy sem.

Egyébként fel lebbezni majd ha a végleges papír a kezedben van.

Mivel változtatni lehet pontosan :

2015. 03. 16-17. A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában.

Szerintem ha az az iskola is tetszik neki ahol most 9.ik akkor én a helyetekben előre raknék mindent ahol tuti bent van (pl.30főt vesznek fel és 25.-ik)

Mert ha csak talán és mégse akkor utána baj van.

De ha nem esélyes ebbe az iskolába,úgyis kiesnek az iskolák és ha nem veszi fel addig egy iskola sem akkor az 5.iskola ahol 9.-ik úgyis felveszi.:-)

Vagy reménykedtek,és a sorsra bízzátok vagy a kezetekbe veszitek a dolgokat és előre teszitek ahol 100%,hogy bent van!

2015. márc. 11. 10:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Ne vedd előre az ötödiket, ahol most kilencedik, mert oda úgyis bekerül. Biztos, hogy az egy sz*r iskola. Pont hogy azt kell előre venni, ahova szeretne menni, de ahol kisebb az esélye. 110-ből 68 az egyáltalán nem rossz hely.
2015. márc. 11. 15:17
 3/4 cogitamen válasza:

Mindenhol kihangsúlyozzák, hogy azt az iskolát kell elsőnek hagyni, ahová a legjobban szeretne menni. Lehet, hogy 68-hoz képest a 110., de lehet, hogy befér oda. Az oktatas.hu oldalon, ha rákeresel a közoktatási intézményre, akkor meg lehet nézni, hogy két, illetve három évvel ezelőtt hányadik helyről került be az adott iskolába az utolsó diák.

Ahol most 9. a fiad, oda mindenképpen !!! felveszik, ha az általatok előrébb megjelölt iskolákba nem vették fel. Csak azt kell mérlegelnetek, hogy mi a vágya szerinti sorrend, a többi meg majd eldől.

2015. márc. 16. 10:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Másoktól is azt hallottam, hogy az legyen elől, ahová mindenképpen menni szeretne, így nem változtattunk, és szerencsénk volt, felvették az első iskolába. Volt is öröm!
2015. nov. 8. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!