Berzsenyi, Madách vagy Veres Pálné? Melyik lenne a legjobb? Mesélnétek kicsit a sulikról?
Jelenlegi rangsorom: 1. Madách 4 éves haladó angol; 2. Berzsenyi humán, 3. Veres Pálné humán 4. Berzsenyi nyelvi angol-francia
Szeretnék változtatni a sorrenden, de egyelőre még nem tudom, hogyan tegyem (talán annyi biztos, hogy a Veres Pálné lesz legalul, mert ugyan maxot kaptam a szóbelire, de nem volt jó élményem). A Berzsenyi ideiglenes rangsor kijött már (humánra 46-ot, nyelvire 31-et kaptam a szóbelin), 38. vagyok humánon, nyelvire csak 101. A Madách és a Veres Pálné ideiglenes rangsor csak szerdán jön ki, de jól ment a szóbeli mindkettőben (MIG-be még nem tudom, maxos szóbelivel a VPGbe összesen 176 pontom van).
Aki valamelyik suliba jár, mesélne egy kicsit az iskoláról (közösség, gólyatábor, fiú-lány felosztás, iskolán kívüli programok, csereprogramok, épület, szakkörök)?
A rossz élményem a VPG-ben az volt, hogy mindenbe belekérdeztek (vallási identitásom, iskolám fentartója), szívattak (miért lett gyenge 32 pont a matekom, miért NEM kettő egész hét tizednek ejtem a tizedesjegyet, miért nincs időm sportolni stb.).
Még megjelöltem az Eötvöst, de nem hívtak be szóbelire. Azon kívül igen, csak ezeket.
77 pontom lett az írásbelin.
érdekes, én tavaly szóbeliztem, és nekem nem volt semmi negatív élményem. jelenleg ide járok, a vpg-be, és nagyon szeretem! :) én azt raknám első helyre, imádok ide járni:)
ne a negatív szóbeli élmény miatt ne gyere ide!
Tavaly nekem is negatív volt a VPG-ben a szóbeli. Mindenáron tudni akarták, melyik sulit írtam előre, és kötözködtek folyamatosan. Ezért én is leghátra soroltam a sulit, holott előtte még szimpi volt.
Megértem a kérdezőt, igenis fontos a szóbeli élmény. Ha ez rossz volt, akkor hogy lehet utána pozitív érzésekkel várni az új sulit? Hogy fog az ember bemenni évnyitóra és vajon mennyire fog izgulni, nehogy megkapja a bunkó felvételiztető tanárt szeptembertől?
Öhm, bocs, hogy beleszólok, de a VPG-t nem ajánlanám ezek után.A vallási hovatartozásodat és az általad elkészített sorrendet NINCS joguk firtatni (éppen azért titkos, hogy ne ezek alapján szelektáljanak).És ez a kekeckedés sem a legszimpibb.Amelyik iskola még a szóbelin sem tudja magát szimpatikussá tenni, az nem érdemel meg még egy esélyt szerintem, még ha alapjáraton jó is az oktatása.
Szerintem válaszd a Madáchot.Bár nincs személyes tapasztalatom, de nagyon jókat hallottam róluk.A Berzsenyi se lenne rossz.
Tavaly én is szóbeliztem a VPG-ben, valóban kötözködnek, de nem egészséges szinten - inkább úgy mondanám, hogy folyamatosan kellemetlen helyzetbe hozzák az embert, mintha direkt erre játszanának. Volt osztálytársam is hasonlókról számolt be, meg látom, itt szinte mindenki. Ennek ellenére az egyik legnépszerűbb gimi Budapesten, járnak oda emberek és életben maradnak, szóval egy esélyt megérdemelhet.
A Madách szóbelije ezek után nagyon pozitív élmény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!