Behívtak a budapesti Apáczai gimnázium humán tagozatának szóbeliére, s a magyar szóbeli kapcsán két kérdés is megfogant fejemben, mik szerint mit érthetnek irodalom földrajza, kronológiája, avagy a helyi hagyományok, irodalmi emlékek ismerete alatt?
S ha már egyszer kérdezem, segítségemre lenne, ha választ kaphatnék azon kérdésemre, miszerint mely 'novellafelépítés'-i módszerbe nem tudnak úgy belekötni, hogy arra utána mukkanni se tudjam?
Töriből jobb vagyok, de gondolom egy humán tagozatra inkább magyarosokat keresnek. Ami igen szimpatikus ebben a gimnáziumban, hogy történelemből is szóbeliztet, lehet, önbizalmam se lett volna jelentkezni ide, ha az utóbbi nem lenne.
Minden választ nagyon köszönök!
Földrajz, tájegységenként városonként előforduló irodalom. Csoportosítási szempont. Kronológia ugyanez.
Helyi hagyományok szerintem a néprajz, népművészet, szájhagyomány útján terjedő nyelvemlékek, dalok, stb.
Irodalmi emlékek? Nagyon rég voltam általános iskolás, tanultátok már az Ómagyar Mária-Siralmat?
Irodalmi emlékek: fennmaradt töredékek, múzeumi darabok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!