Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Csak szerintem értelmetlen és...

Csak szerintem értelmetlen és a jelenlegi formájában használhatatlan a magyar közoktatás?

Figyelt kérdés
szerintem ezen a rendszeren eljárt az idő, megváltoztak a körülmények, a feltételek, a nemzedék. el kéne hagyni ezt a poroszutas megoldást. véleményem szerint (19 vagyok) az ember sokkal jobban tanul ha közben jól érzi magát. Nem pedig a vizsgákon meg a jegyeken stresszel.

2015. febr. 12. 22:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Jelenlegi formájában a reál tárgyak oktatása is legalább olyan hülyeség, mint az irodalomé. Ugyan én is a reál ismereteket fontosabbnak tartom, az tanításuk módján viszont változtatnék. Szerintem az egész közoktatás baja az az, hogy el van szakadva a valóságtól. Kb. egy burokban vannak a gyerekek az iskolában. Olykor sajnos a tanárokat is beszívja ez a közeg és elfelejtik, milyen is az élet odakint.

Nem elmondani kell(bár a tanárok inkább megmondják) hogy ezért meg ezért kell kémiát tanulni(itt kb. a töredékét említik az alkalmazási területeknek vagy annyit se), hanem megmutatni nekik, hogy mennyi helyen jelen van. A diákok nagy része nem fog fizikát tanulni, mert a fizika olyan szép és jó, de ha esetleg tudnák, milyen tág területen lehet alkalmazni a gépészetet, akkor lehet motiváltabbak lennének.

Ha önmagában tanulják ezeket, akkor egyszerűen csak elfelejtik, mivel nem tudják mihez kötni. Aztán majd jön az, hogy nem oltatja be a gyerekét meg magát meg már a kutyáját sem és kampányol a GMO ellen, közben lehet ötös volt biológiából.

2015. febr. 13. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!