Hol tanuljak gazdasági szakon? Corvinus, BGF vagy BME?
BME nem a gazdasági vonala miatt híres, hanem a műszaki miatt. Én általánosságban azt a sorrendet mondanám, amit leírtál: Corvinus, BGF, BME.
De egyébként ha konkrét szakot mondanál, akkor talán többet tudnánk segíteni.
Gazdasági tehát nem közgazdasági? Csak mert nekem az alkalmazott közgáz jut az eszembe BME-ről, de az nem gazdasági- bár ez az én véleményem.
Ha jöhet a közgazdasági, akkor ott van még az ELTE is.
A ponthatár nem adja vissza itt a képzés színvonalát...
Hiába kell a BGF-re kevesebb pont, gazdasági szakokban MESSZE veri a BME-t.
Ennyi erővel akár SZIE-re is mehetnél gazdasági szakra (ami nem rossz, meg a BME sem, de nem hasonlítható össze egy BGF BCE-vel)
pl a PSZFen (BGF-PSZK) rendesen elhull a hallgatóság több mint fele az első (fél)évben...
és igen, azért mert sok nem olyan jó képességű embert is felvesznek!
Ismerősöm egy cégnél kontrolling vezető, múltkor interjúvoltak egy BME GTK-st, és mesélte, hogy csúnyán elvérzett, ellenben a BGF-Corvinusosokkal szemben
Ha a BGF-et elvégzed, akkor elég komoly tudást mondhatsz a magadénak. És nem mellesleg rutint. SZivatós főiskola, ezt sokan hátránynak mondják, néha direktbe úgy csinálják, hogy vért izzadjanak a hallgatók. De ezt a munkáltatók is tudják. BGF-es diplomával magaddal viszed azt, hogy minden szaron átgázolsz és kikecmeregsz. Ez a versenyszférában igen nagy előny!
Hülyeségnek hangzik, de tényleg így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!