Sziasztok, közeledik a február 15, ezért nézegettem a felsőoktatási intézmények tavaly kiadott ponthatárait, és gondolkodóba estem. számításaim szerint 360-400 pontom lesz, elsősorban reál beállítottságú vagyok, de a fizika nem megy, így marad a gazdaságtudomány. Ezen belül a nemzetközi gazdálkodás és a nemzetközi gazdálkodás tetszik. A Corvinus a legnagyobb presztízzsel rendelkező egyetem magyarországon, de onnan csak az angol nyelvű gazd. és men-re lenne esélyem (fiezősök játszanak csak) ez tavaly 394 pont volt. Nálam a BGF és a BME jön még sorba, kérdés milyen sorrend lenne a megfelelő szerintetek? A BME-nek magasabb a ponthatára, talán nem véletlen? A BGF mellett a 2015-től induló duális képzései szólnak (25-30 céggel egyeztek meg, többek között siemens, bosch). Azt tudni kell hogy egyetem után német nyelvű iskolában szeretnék mesterezni, majd utána irány ausztria.
A BGF jobb gazdasági szakokban, BME az inkább műszaki-orientált. Szerintem BGF :) És én is ugyanerre szeretnék menni. :)
2015. jan. 23. 17:18
2/6 anonim válasza:
Én magán suliba járok ,de állítom neked ,hogy a BME sokkal jobb mint a Corvinus vagy a BGF. Rengeteg ismerősöm van, és a BME gazdasági szakát a legnehezebb elvégezni ezek közül, főleg a matek miatt. Mivel műszaki egyetem ezért a matekot nagyon keményen veszik, még a gazdasági részén is. A Corvinusnak már csak a híre nagy , és kérdéses ,hogy meddig marad még meg...Igazából az a vicces amikor konkrétan a saját iskolájukról írják ki hogy csak bekerülni nehéz,de elvégezni nem. Meg hallottam olyat is ,hogy ja ők a BME-re járnak ,nekik tanulni is kell. Szóval ezzel azért vigyázz. Elnézést kérek,ha bárkit is megbántottam, csak a véleményem írtam le, meg a tapasztalataim.
2015. jan. 23. 23:15
3/6 anonim válasza:
BME
2015. jan. 24. 11:39
4/6 anonim válasza:
Corvinusnak nagyobb a presztízse, BME-nek kisebb és nehezebb is elvégezni..
Érdemes tudni, hogy pár éve a tanári gárda egy része (amely a Corvinus hírnevét megalapozta) szépen a BME-re vándorolt át a jobb fizetés reményében.
Lefordítva BME-n kapsz legalább olyan jó oktatást mint BCE-n, csak épp az "iparban" kell még pár év amíg ez tudatosul..
2015. jan. 24. 21:25
5/6 anonim válasza:
Szintén BME párti vagyok. Erre a szakra járok, és annak ellenére, hogy tényleg nem könnyű, megéri hosszú távon és ezt fontosabb mérlegelni. Maximálisan elégedett vagyok :)
2015. jan. 25. 19:18
6/6 anonim válasza:
Én a BGF-et mondnám, bár gondolom már döntöttél :) Igazából a BME-t nagyon nagyra tartom, tudom hogy kemény iskola és tényleg aki ott végez, az biztosan nagyon jártas a dolgokban. Viszont én közgazdasági suliba járok és tanáraimtól azt hallom, hogy sok munkahelyen gazdasági részen egy BGF-es vagy Corvinusos oklevél/diploma az, ami értékesebb (BME is lehet annyira, csak azt nem említették). Corvinusszal személy szerint az a bajom, hogy ha angol nyelven szeretnél tanulni és fizetősön, az kapásból kb 690ezet/félév, ez pedig szerintem sok egy diplomáért. Én a BGF-et mondanám inkább, elég nagy név és állítólag ott se olyan könnyű bennmaradni, viszont egy BGF-es diplomával szerintem sokat érsz :) (én gazd. men-re jelentkeztem ott )
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!