Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Alkalmazott közgazdaság,...

Alkalmazott közgazdaság, gazdasági-és pénzügyi elemző, alkalmazott matek, informatikus?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén vagyok végzős gimnazista és a fent említett négy szak között gondolkodom. A közgazdaság már 2 éve megtetszett(egy közgazdász tartott előadást a szakról),valamint voltam educatión, ott ajánlották a gazdasági - és pénzügyi elemzőt ,ami nagyban hasonlít az elsőhöz munkakörileg. Ezt a 2 szakot a Corvinuson szándékoznám elvégezni ,hallottam hogy nehezek,de koránt sem teljesíthetetlenek ,azonban több mint valószínűleg diákhitellel a magas pontszámok miatt. Ezért ajánlották a BME matematikát,ahol lehet szakosodni alkalmazott matekra,onnan pedig pénzügyi matekra és a munkakör itt is hasonló a másik 2-höz. Azonban az informatika is nagyon tetszik ,a programozó része , amióta az eszemet tudom itt ültem a gép előtt és érdekelt is a működése. Csak nem tudom hogy azt melyik egyetemen kellene elkezdenem.

Ebben kérem segítségetek. Akinek van valamilyen tapasztalata,tanácsa a fent említett négy szakról,illetve hogy hogyan és hol érdemes elvégezni,kérem írjon,nagyon hálás lennék :)

Matematika,történelem faktos vagyok,de járok programozásra is, angolból pedig felsőfokon állok.

Köszönöm szépen!

2014. okt. 8. 20:56
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat lefelejtettem,hogy ha valakinek van elhelyezkedési és fizetési információja is,azt is legyen szíves megosztani :)
2014. okt. 8. 20:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia.nagyon nagy butaságot javasoltak!Én "belsős" vagyok. Az egyik legjobb barátnőm BME matematikára jár és én meg az ő testvére pedig közgázt tanulunk.

Összességében az tudom mondani,hogy az összes egyetem összes szakja közül a BME matek a legnehezebb.(csoda ha 100 emberből 7-8-nak sikerül elvégzni. a legjobb tanulok is napi minimum 10 órákat tanulnak)

a Corvinusos szakokat is jól gondold meg amennyiben nem vagy egy őstehetség matekból, ja és ha nem tanultál közgázt középsuliban,akkor járjál studium generale felkészítőre,mert anélkül belekezdeni nem tudsz majd az egyetemi tananyagba. remélem segítettem :)

2014. okt. 25. 17:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a visszajelzést ! :) Hát matekfakton 5s vagyok,nincs problémám az anyaggal bár ez nem jelent semmit. A problémát az általad említett közgáz előképzettség alkotja . Gimiben nincsen közgázom így valóban be kéne hoznom a lemaradást azonban nem tudok feljárni Pestre az ilyen előkészítőkre. Esetleg van valami más módja a lemaradás behozásának? Nagyon el lennék veszve ha előzetes tudásanyag nélkül vágok bele?
2014. nov. 1. 19:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Sokat kell tanulnod pluszban, de nincs nagy lemaradásod. Annyi, hogy akik ezt már tanulták, azoknak van kis rálátásuk, meg közgázos szemléletuk.
2014. nov. 1. 19:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia én írtam, h "belsős" vagyok. A te helyedben 2 dolgot csinálnék beiratkoznék online studium generale tanfolyamra+ megvenném az sg-s tankönyveket. Elhelyezkedés,fizetes: nos, bpesten (főleg ha normalis egyetemre jársz pl. corvinus) sok lehetőség van. főként big4 cégeknél (pl deilotte, ernst&young) érdemes elhelyezkedni. kezdőkent olyan 200-300 ezret tudsz megkeresni, vidéken 150-180-at. jó sok állás van amiatt ne parázz. a közgazdaságtudományi karralaz a probléma,hogy nagyon beskatulyázod magadat,többet is kell tanulniés vezetői pozíciót sem igazán pályázhatsz. Azért van,olyan sok hely ezeknél a cégeknél, mert nem bírják a dolgozók ezt a monoton munkát.( egy ember max 3-5 évet bír ki,ilyen helyen) persze lehet,h neked meg pont ez való. (írhatsz privit is, ha van kérdésed még)
2014. nov. 3. 21:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha jól értelmeztem az eddigi dolgokat, találtam egy olyan szakot, amit együtt csinál az ELTE és a Corvinus. Ez a biztosítási és pénzügyi matek, más néven aktuárius.

Az ELTE-n az alapképzés 3 év matek ( ide kell egy természettudományos tárgy vagy infó és közép matek)

A Corvinuson az alapképzés közgé (ide emelt matek kell)

ELTE-s ponthatár: 338 körül

Corvinusos: 465 körül

Ha szeretnél erről még beszélni, írj!

(Én is ilyen irányba akarok tovább tanulni)

2014. nov. 27. 20:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Azzal azért vitatkoznék, hogy ezen szakokon őstehetségnek kell lenni matekból, emelt matekos 5-ös szint bőven elég, gimis közgáz ismeretek meg nem igazán jelentenek nagy előnyt (alkalmazott közgazdaságtant tanulok).
2015. febr. 9. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!