Alkalmazott közgazdaság, gazdasági-és pénzügyi elemző, alkalmazott matek, informatikus?
Sziasztok!
Idén vagyok végzős gimnazista és a fent említett négy szak között gondolkodom. A közgazdaság már 2 éve megtetszett(egy közgazdász tartott előadást a szakról),valamint voltam educatión, ott ajánlották a gazdasági - és pénzügyi elemzőt ,ami nagyban hasonlít az elsőhöz munkakörileg. Ezt a 2 szakot a Corvinuson szándékoznám elvégezni ,hallottam hogy nehezek,de koránt sem teljesíthetetlenek ,azonban több mint valószínűleg diákhitellel a magas pontszámok miatt. Ezért ajánlották a BME matematikát,ahol lehet szakosodni alkalmazott matekra,onnan pedig pénzügyi matekra és a munkakör itt is hasonló a másik 2-höz. Azonban az informatika is nagyon tetszik ,a programozó része , amióta az eszemet tudom itt ültem a gép előtt és érdekelt is a működése. Csak nem tudom hogy azt melyik egyetemen kellene elkezdenem.
Ebben kérem segítségetek. Akinek van valamilyen tapasztalata,tanácsa a fent említett négy szakról,illetve hogy hogyan és hol érdemes elvégezni,kérem írjon,nagyon hálás lennék :)
Matematika,történelem faktos vagyok,de járok programozásra is, angolból pedig felsőfokon állok.
Köszönöm szépen!
Szia.nagyon nagy butaságot javasoltak!Én "belsős" vagyok. Az egyik legjobb barátnőm BME matematikára jár és én meg az ő testvére pedig közgázt tanulunk.
Összességében az tudom mondani,hogy az összes egyetem összes szakja közül a BME matek a legnehezebb.(csoda ha 100 emberből 7-8-nak sikerül elvégzni. a legjobb tanulok is napi minimum 10 órákat tanulnak)
a Corvinusos szakokat is jól gondold meg amennyiben nem vagy egy őstehetség matekból, ja és ha nem tanultál közgázt középsuliban,akkor járjál studium generale felkészítőre,mert anélkül belekezdeni nem tudsz majd az egyetemi tananyagba. remélem segítettem :)
Szia!
Ha jól értelmeztem az eddigi dolgokat, találtam egy olyan szakot, amit együtt csinál az ELTE és a Corvinus. Ez a biztosítási és pénzügyi matek, más néven aktuárius.
Az ELTE-n az alapképzés 3 év matek ( ide kell egy természettudományos tárgy vagy infó és közép matek)
A Corvinuson az alapképzés közgé (ide emelt matek kell)
ELTE-s ponthatár: 338 körül
Corvinusos: 465 körül
Ha szeretnél erről még beszélni, írj!
(Én is ilyen irányba akarok tovább tanulni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!