Mennyire nehéz összeszedni 300 pontot gépészkarra?
2012-ben érettségiztem(töri híján kitűnő+emeltinfo+felsőfokú angol), 442 pont -> bme gépész.
Tökmindegy volt, első félévben buktam az analízist, mert gimiben lófaszt nem tanítottak belőle, ott láttam először. A fizikás tárgynak 40% a félévvégi bukás aránya.
Gimnázium, érettségi nehézségének köze nincs a gépészkar nehézségéhez, majdhogynem az egész érettségi nehézsége felér egy tárgyéval.. Szét szenveded az egész féléved, csoda ha nem buksz valamiből.
Matek, fizika alap muszály, és egy középszintű ötös érettségi édeskevés, ez csak az elvárt.
Tanulás technika fontos, mert nagy szükséged lesz erre egyetemen, ha pedig csak 300pontot tudsz összeszedni,azt jelenti, hogy nem vagy hatékony a tanulásban, a gépész karon lemaradnál, kiesnél, szerintem ne akard magadnak azt.
Meg nem tudom minek erőszakoskodsz úgy hogy még nem is érettségiztél, de már oltod a bölcsészeket, miközben 300 pont a célod. Menjél inkább szakmunkásnak, pl cnc, stb, valami OKJ-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!