Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire nehéz összeszedni...

Mennyire nehéz összeszedni 300 pontot gépészkarra?

Figyelt kérdés
2015. febr. 1. 00:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"mert elmehetnék + 1 eltartandó bölcsésznek vagy médiásnak vagy kommunikációra"

Én inkább a szakmát javaslom egyetem helyett, mert 300 pontot összeszedni nulla teljesítmény. Egy egyetemi vizsga ezerszer nehezebb. Apropó, a büfé-ruhatár szakoknak általában elég magasak a ponthatárai szóval lehet fel se vennének.

Ha tényleg műszaki pályára való vagy, akkor az érettségit röhögve meg fogod írni olyanra, hogy lazán bekerülj. Ha ez nem sikerül, akkor el kell gondolkozni azon, hogy szimplán nem tanultál eleget, vagy pedig nem vagy oda való.

2015. febr. 1. 13:07
 12/22 anonim ***** válasza:

"A 2010 előttieken én is sok pontot elérnék... csak tudod azóta nehezítik"

Süket duma. 300 pont akkor is nulla teljesítmény egy 500 pontos rendszerben. 500-ból 300 pont az 60 százalékos teljesítmény, a kettes érdemjegy alsó határa egy normál egyetemi vizsgán.

2015. febr. 1. 13:11
 13/22 A kérdező kommentje:

nagyokos tudhatnád, hogy műszaki szakra matek + fizikából kell jót írni minden büfére meg szakmai kisfilm meg minden vacakkal + magyarral be lehet kerülni. vidéki főiskolán tavaly is 260 volt a ponthatár

könnyű azt mondani hogy nem tanul valaki eleget... nyilván tudod mennyire szarnak a szüleim a fejemre, mennyire támogatnak bármennyire is, és ha most nem megyek el akkor tuti nem fogok nappalin szakmázni mert csak folytatják

2015. febr. 1. 13:14
 14/22 A kérdező kommentje:
amúgy meg ahelyett hogy azt mondod mekkora egy szar vagyok inkább segíthetnél te elszaladó pontszámú...
2015. febr. 1. 13:16
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Na idefigyelj öcsi, hét tárgyból érettségiztem annó kitűnőre, ebben volt egy matek angol nyelven, egy emelt biosz, meg egy közép kémia is, az emelt angolról nem beszélve. Tudom milyen egy érettségi. Neked semmi más dolgod nincsen, csak letenni a segged és a kemény öt darab tárgyadra felkészülni, lehetőleg úgy, hogy a matek meg a fizika ötös legyen, húúú kurv. nagy teljesítmény. Ülj le, tanulj, ne rinyálj, mert ha ez nem megy, akkor egyetemről első félévben kidobnak, mint macskát sz.rni! Lehet itt hisztizni, de nem érdemes, mert a tények azok tények, az érettségi, egy nagy büdös NULLA az egyetemhez képest, tudom mert én is komoly reál szakra járok, a mérnökök pedig messze a legtöbbet szívják az összes szak közül.

Az meg, hogy mi van veled meg a szüleiddel pedig a kutyát nem érdekli, engem nem érdekel, érettségin sem fog érdekelni senkit, és egyetemen sem. Az számít, hogy tudsz e teljesíteni, le tudsz e tenni, valamit az asztalra, vagy vinnyogsz, mint egy elkényeztetett tini ficsúr.

2015. febr. 1. 13:29
 16/22 A kérdező kommentje:
még mindig nem ajánlottál aemmit amivel ilyen eredményesen fel tudtál készülni...
2015. febr. 1. 14:23
 17/22 anonim ***** válasza:
Nyelvvizsga kell és emelt szintű érettségi/2 emelt szintű érettségi úgy már relatív könnyű összeszedni a 300 pontot ha amúgy a max az 490/500. (2-es,4-es vagyok)
2015. febr. 1. 14:28
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem nehéz. Az érettségi egy kalap szar, az új oktatási rendszerben teljesen levitték a színvonalát.

A tananyagból kiszedtek egy csomó mindent, különösen igaz ez a matekra és fizikára.

Ebből kifolyólag az egyetem és az érettségi között óriási szakadék van. Sok hallgató bekerül, mit sem sejtve arról, hogy tudása nem megfelelő. Ezért persze elég magas arányban kerülnek ki.

Vagyis bennmaradni sokkal nehezebb, mint bekerülni.

A bennmaradáshoz saját magadnak, önállóan kell bepótolnod azokat az ismereteket, amiket kihagytak az érettségiből.

Tehát az érettségin való szereplés miatt nincs okod aggodalmomra, viszont az ott számon nem kért, tananyagból kivett fontos ismeretek hiánya miatt igen.

2015. febr. 1. 14:37
 19/22 anonim ***** válasza:
mi a legjobb felkészülési módszer? azt hogy leülsz a seggedre és megtanulod az anyagot
2015. febr. 1. 14:45
 20/22 anonim ***** válasza:

"még mindig nem ajánlottál aemmit amivel ilyen eredményesen fel tudtál készülni..."

Matekból a legjobb felkészülés, ha szépen megoldod a korábbi évek feladatait, az ÖSSZESET, ami elérhető, típus feladatok vannak és nagyjából egy kaptafára megy az egész.

Fizikához nem tudok hozzászólni, mert abból nem érettségiztem, de ott is előző évek feladatsorainak átnézése hasznos lehet. Én azokból a tárgyakból, amik nekem igazán fontosak voltak (biosz, kémia) iskolai fakultációra jártam, a kémia kezdetben elég rosszul ment, ott külön tanár is kellett.

2015. febr. 1. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!