Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy lehet összeszedni a...

Hogy lehet összeszedni a felvételin 465 pontot? Az rohadt sok.

Figyelt kérdés
kb lehetetlen..

2014. dec. 21. 11:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Egy ismerősömnek minden középszintűje 94% fölött volt, kétszer emeltezett azok 88% felett (angol és gazdaságtan), végig kitűnő volt, volt két nyelvvizsgája és még így is "csak" 457 pontja volt.:|
2014. dec. 21. 12:05
 2/9 anonim ***** válasza:
(egyik nyelvvizsga felsőfokú!)
2014. dec. 21. 12:06
 3/9 A kérdező kommentje:

nekem a legrosszabb érettségim 80%, a legjobb pedig 90%

angolból emeltet tettem

közép német+angol nyelvvizsga

11. és 12. osztályban a legtöbb tárgyból 5-ös voltam, pár 4-es becsúszott

és így van kb 430 pontom... nevetséges :/

2014. dec. 21. 12:11
 4/9 anonim ***** válasza:

Van olyan szak, amire most meglenne 480 pontom:) 95%-os érettségi átlag, két 100%-os közép érettségi, egy 95%-os emelt, két középfokú nyelvvizsga.

De persze szakfüggő a dolog.

2014. dec. 21. 12:35
 5/9 anonim ***** válasza:

két emelttel vagy még egy nyelvvizsgával

nekem emelt biosz emelt kémia lett 440 (ami nem olyan könnyű, mint a töri emelt pl)

2014. dec. 21. 14:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
#5-ösnél az igazság, bárki bármit is mond, egy töri, vagy egy idegennyelv emelt szintű érettségi sokkal könnyebb, mint egy biosz, vagy kémia emelt. Orvosin nem azért 400-430 a ponthatár, mert ők hülyébbek lennének, és közgázon sem feltétlenül azért 465, mert ők annyira szuper okosak :)
2014. dec. 21. 15:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem meg teljesen egyéni, hogy kinek mi a nehezebb. Nekem spec. a biosz emeltem lett 95%, töriből a közepet sem tudtam ennyire jóra megírni. Ráadásul a humán tárgyakból tök szubjektív a pontozás is, mert tele van esszékkel.
2014. dec. 21. 16:56
 8/9 anonim ***** válasza:
"legegyszerűbb" egy 91%-os és egy 92%-os emeltszintű érettségivel megszerezni. Ekkor akár a többi tárgyad lehet éppen csak kettes is, senkit nem fog érdekelni. Legtöbb helyre elfogadják a nyelvet (kivéve talán az orvosi és a mászaki képzések, de annyira már nem vagyok otthon a témában, szakfüggő) meg minden szaknak meg van a maga spec tárgya általában, na erre a két tárgyra rágyúrni, és emeltezni belőle iszonyat jót és megvan a pont. Persze ez nem egyszerű, de néhány egyetemi vizsga helyett inkább újracsinálnám az egész érettségit :)
2014. dec. 21. 23:34
 9/9 anonim ***** válasza:

"Persze ez nem egyszerű, de néhány egyetemi vizsga helyett inkább újracsinálnám az egész érettségit :)"

Hát én nem... Még az anatómia szigorlatot se 2.év végén.

Az érettségiben az volt a legnehezebb, hogy 5 különböző szakterületből kellett jót írni. Hagyjuk már...

Abszolút kivitelezhetetlen. Egy szigorlat megvan kettesre és max szarul néz ki majd 6.év végén az átlagban, meg nem lesz az 5 ezer forintos ösztöndíjad.

ötösre szigorlatozni már kihívás igen, de akkor sem olvasnám el még egyszer bodlert vagy swiftet, nem csinálnék minimum 1000 permutációs szöveges feladatot

szerintem már a biosz kémiát se írnám meg ötösre emelten annyi felesleges "közismereti" dolgot kérdeznek

2014. dec. 22. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!