Az ELTE keleti nyelvek és kultúrák szakán hogy van ez a második nyelv?
Figyelt kérdés
Tehát elvileg fel lehet venni második nyelvet, ami bármi lehet, de nem kötelező. Most ezt minornak veszik és ha államin vagyok, akkor az már 2 félévnek számít? És ha a 6 félév alatt 180 (+10%) kreditet kell teljesíteni, akkor a második nyelv miatt ez már jóval több lesz és fizetnem kell? Vagy ilyenkor több kreditet engedélyeznek?2015. jan. 29. 22:27
1/6 SeinHime válasza:
Már nem kell második keleti nyelvet felvenni. Egyébként benne volt a 180 kredtiben. A minor is benne van... szóval fel lehet venni második keleti nyelvet minorként, csak akkor azt végig kell vinni :D
2/6 SeinHime válasza:
Minort muszáj felvenni, mert különben nem jön össze a 180 kredit. A saját szakod anyaga 120 kreditet ad, 50 a minor (vagy specializáció) és 10 kredit van, amit szabadon fel lehet használni. Most hogy te minornak mit veszel fel, az mindegy, lehet másik nyelv, sokan csinálják.
3/6 A kérdező kommentje:
Nem keleti nyelvet szeretnék hozzá, ha felvesznek. Most egyetemen voltam, csak TTK-n, és a kollégiumban találkoztam olyannal, akinek volt második, de olyannal is, akinek nem, csak később szakosodott. Tudom, hogy már nem kötelező, azért kérdeztem, hogy akkor ez kreditnél hogyan jön ki. De ha nem veszek fel másodikat, hanem helyette később szakosodom, akkor az is minornak számít?
2015. jan. 30. 20:15
4/6 anonim válasza:
ha kínai szakra jelentkezel, akkor tolmács specializáció lehetséges minor helyett, az összes többi keleti-nyelvek és kultúrák szakirányon muszáj minort felvenni ( és kínain sem teljesen biztos, hogy bekerülsz tolmácsképzésre, szóval ott is kell B terv.)
5/6 A kérdező kommentje:
És a minor is egy "külön" félévnek számít, ha államin vagyok? Csak mert nekem még 11 maradt, ha most bejutok, akkor a minor úgy fog számítani, mintha egyszerre két szakra járnék?
2015. febr. 2. 03:30
6/6 SeinHime válasza:
Nem. 6 félévet fogsz elhasználni a 6 féléves képzés alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!