Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lehetséges tankönyvek nélkül...

Lehetséges tankönyvek nélkül oktatni?

Figyelt kérdés
Lányom esti tagozatos gimnáziumba iratkozott. A mai napig nincsenek könyvei. Állítólag ide nem kell. Órákon jegyzetelnek. A tanárok egyébként nagyon lelkiismeretesek. Mivel nagykorú a lányom nem akarok én beszélni az osztályfőnökével. Ma volt könyvesboltban, mert azt mondták neki, ott kell egyénileg beszerezni a könyveket. Természetesen nem, ott nincsenek tankönyvek. Akkor hogyan, honnét? Komolytalannak érzem az egészet, pedig lányom komolyan venné.
2015. jan. 29. 14:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha egyszer azt mondják a tanárok, akkor úgy van. Valami szüveggyűjteményre vagy példatárra szükség lehet az irodalmi szövegek olvasásához és matek feladatokhoz. De attól, hogy nem kötelező, attól még a lányod nyugodtan megvehet valamilyen középiskolai tankönyvet, ha abból akar készülni az érettségire.
2015. jan. 29. 15:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet. Tudom, hogy mindenki meg van győződve arról, hogy tudja, hogyan kell tanítani, de azért nyugodtan a szakemberekre lehet ezt bízni, akik éveket át tanulták ki ezt, és ez is a munkájuk.
2015. jan. 29. 15:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Felsőoktatásban sem használnak tankönyveket az oktatók (legfeljebb javasolnak pár könyvet tanulási célokra otthonra), tehát ebből kiindulva persze, miért ne lehetne tankönyvek nélkül oktatni? :D

Matematikából sem feltétlenül kell feladatgyűjtemény pl, a tanár összeállíthat feladatsorokat magától, amiket órán végigvesznek, ahogy a történelem leckét is le lehet adni tankönyv nélkül, ahogy azt az én történelem tanárnőm csinálta is. És őszintén szólva, jobban is szerettem így a történelemtanulást, mintha a tankönyv száraz sorait kellett volna bújni (Mint mondjuk Irodalom órán).

2015. jan. 29. 16:07
 4/5 A kérdező kommentje:
Nekem ez csak azért furi, mert én biztos nem tudnék annyi mindent lejegyzetelni vagy fejben megjegyezni.
2015. jan. 30. 14:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A diák nem hal bele óránként 2 oldal jegyzetelésbe, a tanár meg x éve napi szinten tanítja az adott anyagot, szóval ők azért meg tudják nagyjából jegyezni a dolgokat, plusz használhatnak saját jegyzetet.
2015. jan. 30. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!