Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Corvinus élelmiszermérnöki...

A Corvinus élelmiszermérnöki szakán mennyire nehéz a kémia?

Figyelt kérdés
Idén felvételizek és oda szeretnék menni. 10-ben tanultam utoljára kémiát és nem tudom mennyire kell felkészültnek lenni? Ott is az alapoktól kezdik el tanítani és be lehet hozni a lemaradást?

2015. jan. 28. 13:32
 1/2 anonim válasza:
Szia! Másodéves élelmiszermérnök vagyok a Corvinuson, tudok segíteni. Én emelt kémia érettségit tettem, de még így is megtrükközött a kémia, de nem csak engem. Az egyik szórótárgy a Szervetlen és Általános kémia, elég sok a számolási gyakorlat, ráadásul a zárthelyik pontozása teljesen tippmix. Körülbelül a hallgatók 30% elbukja. A Szerves kémiát eddig Kosáry Judit tartotta, szerintem jövőre is ő fogja, teljesen elpusztíthatatlan (84 éves). A néninél minden előadáson röpzh van, és a szóbeli vizsga sem egy leányálom, bár nem buknak sokan rajta el. Igazából elég nehéz de abszolválható, első félév után még lesz biokémia, harmadikban meg élelmiszerkémia. Azt ajánlanám, hogy mindenféleképp készülj föl valamilyen formában szervetlen kémiából, főleg a számításokból. Az alapokról még annyit, hogy 1db előadás maximum. Ha nincs alapod már az első héten lemaradsz a tanártól és a pár delikvenstől aki érti amit magyaráz.
2015. jan. 28. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Hát a kémia bizony egy fontos tárgy ezen a szakon.
2015. febr. 2. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!