Mi a megoldás? Nálatok milyen a közoktatás? Hogy vagytok megelégedve a felvételi eredménnyel?
Nagyon el vagyok keseredve. Vidéki , falusi (most már város) iskolába járnak a gyerekeim és úgy látom hogy teljesen szétesik az iskola...Most volt a lányom felvételizni (jeles tanuló) és összesen 61 pontja lett. A legeslegjobb is csak 70 pontot ért el. Úgy vélem a képességeik meg lennének, (vagy akkor az év végi bizonyítvány nem reális) de nincs idő felkészülni. Mi jártunk (plusz pénzen matek előkészítőre- ezt a korábbi matektanár ingyen bevállalta 7-8 osztályba heti két alkalommal 0. órában)
A matketanár idén az 5. aki elmegy...és az igazgató csak széttárja a kezét hogy nem tud mit csinálni hiába hirdet, nem jön jelentkező, ha jön is alkalmatlan. A tanárok akik jók kezdenek kiöregedni és nincs utánpótlás..vagy aki volt elment. (az igazgatóval nem egyeztek) egyre többen viszik át másik iskolába a gyerekeiket... Nekem még egy lányom van akinek még 2 éve van de hallani sem akar arról, hogy eljöjjön. Szereti az osztályát. de félek hogy gyengébbek lesznek az esélyei a továbbtanuláskor. Nem tudom hogy mindenhol ilyen katasztrófális a helyzet, vagy csak nálunk jöttek ennyire össze a dolgok...
Úgy látom hogy a tanárok nagyon fásultak, érdektelenek, talán rossz is a közhangulat a tanáriban...Leadják az órát mint egy gép, feszültek, türelmetlenek idegesek. Néha elmesélik hogy miket mondanak órán a tanárok. (hát egyáltalán nem tisztelik a gyerekeket - csúnyán beszélnek az órán ronda szavakat használnak, kiabálnak..stb) . Biztos hogy van egy két gyerek aki miatt erre szükség van de sajnálom a gyerekeimet hogy ennek vannak kitéve.
Köszönöm előre is a segítőkész válaszokat!
Kisvárosban vagyunk, és sajnos ugyanez a helyzet nálunk is. :(
Segíteni nem tudok, sok helyen tapasztalom ezt. Szomorú.
Életpályamodell, tessék!
Hova jelentkezett a lányod?
Melyik suliba?
Nem olyan rossz a hatvanegy pont
Még a szóbelivel fel lehet húzni, meg ugye az átlag is számít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!