Mit ajánlotok gimnázium gyanánt?
A 7. osztályt fogom már taposni jövőre. Hamarosan itt a felvételi (erős túlzással:), és én már gondolkodom a leendő iskolámról. Pest megyében lakom, így Budapestet szorgalmaznám. Ha minden igaz, ott több száz gimnázium is van. Melyik a legjobb, ezeket a szempontokat követve?:
-NE legyen versenyistálló, de azért legyen egyfajta természetes és ártalmatlan versenyszellem.
-A diákok, osztálytársak barátságosak legyenek, és törekedjenek a legjobbra, de ne görcsösen.
-A tanárok kedvesek, megbízhatóak legyenek, és tudják elmesélni az anyagot. (a maga módján persze minden pedagógus jól tanít, de ne csak feladja például, hogy: ez meg az az oldal házi, holnap doga, és mindent magunknak kell megcsinálni.)
-több tanulható nyelv legyen, és ne csak egyetlen dologra erősítsenek rá ( tehát vannak olyan gimnáziumok, ahol a reálok teljesen ködbe vésznek, vagy pont fordítva a humánok kerülnek háttérbe. )
-Legyenek versenyek, ne csak iskolai szinten, hanem mondjuk vigyenek el a megyei versenyekre is, induljanak mindenfélén, minden tantárgyból.
-80 ponttól kezdjék el felvenni a diákokat
-Ne váljon ott senkiből idegi roncs, tehát ne akarjon minden második gyerek átmenni egy gyengébb gimibe, mert itt kikészítik.
-Magas legyen azoknak a tanulóknak a száma, akik érettségi után egyetemre, főiskolára mennek, ha lehet szinte az összes
-A versenyeredmény sem az utolsó. Legyenek jó helyezések az OKTV-n, és a suli minden téren nyitott legyen a versenyekre, legyen az informatika vagy akár főzőverseny.
-Igényesek legyenek higiéniailag és öltözködésileg az emberek.
-Ha jó környéken lenne, az se volna rossz, metróval, vagy akár vonattal is megközelíthető legyen, bár nem probléma, ha egy kicsit sétálni kell, amúgy is szeretek.
-Ne várják el a lehetetlent, hogy valaki mindenből jó legyen, de azért legyen egyfajta léc, amit meg kell ütni, mondjuk: 8 éven át kitűnő, pár versenyeredmény, tantestületi dicséretek stb.
-Fejlett legyen az épület, jól felszerelt, legyen 1-2 teremben kivetítő, mindenkinek a geometriához szükséges eszközök, pótkönyvek, legyen tankönyvtámogatás a nagycsaládosoknak és másoknak is.
TUDOM EZ NAGYON SOK SZEMPONT, DE ÉN AZ ILYEN ISKOLÁT SZERETNÉM MEGTALÁLNI.
Minden választ nagyon köszönök, és a kérdésbe fektetett időt nagyra értékelem
Bocsánat a kisregényért.
Mind kettőtöknek nagyon köszönöm a választ, remélem sikerülni fog, és mindbe felvesznek téged #2 válaszoló.
Jó is lenne ha nekem hasonlóan alakulna a dolgom.
Ezt a szűrő dolgot kipróbálom majd, tényleg nagyon köszönöm mind a két választ, aki még szeretne írni valamit, személyes tapasztalatot, vagy a saját iskoláját akarja beajánlani, azt is szeretettel várom.
A fentieken kívül jó még a Madách Gimi is, ami a
leírt feltételeknek megfelel
én a Madáchba megyek jövőre :D :)
Az Apáczai elég versenyistálló, ott nagyon keményen kell tanulni.
Esetleg még a Városmajori, bár az kicsit sznob hely.
De a Veres Pálnét én is megjelöltem nagyon jó suli remek hangulattal. (Felvettek csak a Madáchot jelöltem elsőnek)
Bár szerintem ha még csak 7.es leszel ne törődj ezekkel, vagy is én nem törődnék. élvezd a felhőtlen életedet amíg csak lehet, ráér 8.előtt! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!