Emelt történelem érettségik, hogy sikerültek?
Eléggé javítótanár függő.
Ahol mi voltunk eléggé lehúzták az esszéinket. Gyakorlatilag simán beleköthetnek hiába írtál jó.
Szóbelin szintén sokan be bukták. Nagyon szemetek voltak, pl. a tételhez semmi köze sem volt, olyanokat kérdeztek. Ráadásul szemetek szó szerint.
Emelt töri inkább szerencse...
Szia!
Én tavaly májusban érettségiztem emelt szinten töriből. Őszintén szólva nem igazán készültem rá, viszont ez volt a kedvenc tárgyam, és jó is voltam belőle. Az írásbeli része könnyű volt, szóbelin meg jó tételt kell húzni. :D Nekem szerencsém volt az idegen sulival, kedvesek voltak, még az egyik vizsgáztató súgott is. :D Amúgy 75%-os lett.
Te csak tanulj, és majd írásbeli után egy pár Miatyánk nem árt.. nekem bejött:D
Harmadik voltam.
az első válaszolonál van a pont..én is így jártam, hogy szemét tanárok javították..nem is vettek fel az első helyre, de már nem bánom;)
Neked sok szerencsét és szerezd meg a Szálasi könyveket, mert ő az egyik tanár, aki összeállítja az érettségi feladatokat emeltszinten:)
Az írásbeli egész jó, bár vannak azért benne olyan kérdések, amikről azt fogod gondolni, hogy soha életedben nem hallottál róla, sőt ha benne is van egy töri könyvben, akkor tuti apróbetű. Nekem legalább is volt ilyen, de csak egy-kettő és kevés pontos kérdés. Az esszéket tényleg szeretik lehúzni, mondjuk nem reklamáltam, nekünk azt mondták, hogy nem éri meg, mert nemhogy jobbat adnának, hanem sokszor még inkább lehúzzák utána.
A szóbeli kabaré volt, kihúztam Zrínyit, a forrásokban meg a kistérképen minden rajta volt, amit el kellett mondanom, komolyan azt hittem, hogy rossz helyen járok, és mindenki azt mondta, hogy a forrásokkal meg a kistérképekkel együtt elég primitív volt a dolog.
Remélem neked is ilyen lesz!
igen, Száray...picit elírtam:$
Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!