Történelem szakosodás?
Abszolút nem vagyok képbe, és addig van még ugyan két évem, de már érdekelne.
Szóval itthon van történelemből szakosodás?
Külföldön fut olyasmi hogy "XX.century studies" meg "military history". Ilyesmi nagyon érdekelne, de csak ezért nem tanulnám végig mindent a rómaiaktól.
Magyarországon milyen lehetőségek vannak?
Köszönöm a választ, remélem jó helyre ment, még sose kérdeztem semmit. :D
Van szakosodás, de kissé elkeserítő lesz a válasz.
Először történelem alapképzésre kell menned. Magyarországon és a világ minden országában is: végig kell tanulni a teljes történelmet. A rómaiak helyett az őskornál és asszíroknál kell kezdeni.
Az alapképzés idején is vannak specializációk. Ez azt jelenti, hogy egy adott korszakkal vagy országgal több kurzuson foglalkozol, mint mások.
Ha mesterképzésre mész, nagyjából ugyanez a helyzet.
Doktorin már jobban korlátok közé tudod szorítani.
Amikor már történészként tevékenykedhetsz, akkor magad határolhatod le, hogy mivel foglalkozol.
Nekem sok nagyon jó oktatóm volt. Az egyik mások által is kedvelt ember például hadtörténész és asszirológus. Olyan is van, aki "csak XX. század", sőt "csak Kádár-kori Magyarország".
Tehát lehet szakosodni, de a tanulásban nem tudod kikerülni mindegyik korszakot.
Megjegyzem azért, hogy ez nem is rossz. Engem a XX. századi magyar történelem érdekelt, e miatt mentem történésznek tanulni. Hobbiból, mert más jellegű diplomám már volt. Amikor kényszerből beültem a görög órákra, leesett az állam. Életem legjobb történelemmel foglalkozó óráján voltam! Bárki, aki betévedt, nem bírt kimenni vagy nem figyelni. Aztán ez megismétlődött, de pont a görögök voltak a legjobbak (amúgy Németh György Amádé a szóban forgó ember, hihetetlen profin csinálja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!