Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mik az 5 osztályos nyelvi...

Mik az 5 osztályos nyelvi előkészítős gimnázium előnyei, és hátrányai?

Figyelt kérdés
Megéri az a plusz 1 év a 4 osztályos gimnáziumhoz képest? Nem tudunk dönteni,melyik lenne a jobb egy majdnem kitűnő tanuló ( csak a matek 4-es) gyereknek?
2010. febr. 4. 13:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Nyelvi előkészítőben második gimnáziumi évben, már esedékes a nyelvvizsga. Sima gimiben általában lehet emelt nyelvoktatást választani, ezzel 3. évre szintén nyelvvizsga szint. Szerintem nem éri meg.
2010. febr. 4. 14:12
 2/12 Harmoka ***** válasza:
100%

Legnagyobb mértékben a nyelvtanártól függ, megéri-e. Ismerős mesélte, hogy náluk nem érte meg mert olyan gyenge angol tanár volt, hogy nem ért semmit az egy év.

Emelt szintű vagy nyelvi tagozatos gimiben 4 osztályosban általában komolyabb tanárok vannak. Pl. van egy magyar anyanyelvű német tanár és van anyanyelvi német tanár az osztályban. Szerintem jobban jársz egy 4 osztályossal.

2010. febr. 4. 14:18
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
általános tapasztalatom, hogy nem éri meg. sok ismerős mondta, hogy megbánta, hogy ilyen osztályba jelentkezett. nyelvet 4 éves sima gimiben is meg lehet megtanulni.
2010. febr. 4. 15:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem éri meg. Elveszít egy évet, minden tekintetben. Ha nyelvtagozatra megy, akkor is meg lesz a nyelvvizsgája, csak 1-2 évvel később.
2010. febr. 4. 15:21
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
nem éri meg, én is nagyon megbántam, hogy elpocsékoltam egy évet a semmire.
2010. febr. 4. 15:44
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mi is a 4 évesre hajlunk inkább, csak az ofő mindenképp a nyelvit javasolja.
2010. febr. 4. 19:49
 7/12 anonim ***** válasza:
74%
Ne az osztályfőnök döntsön, nem az ő élete, hanem a tietek. Egy év kidobás. Anyagilag is, mert később kezd el dolgozni. Nyelvet meg négy év alatt ugyanúgy meg lehet tanulni.
2010. febr. 4. 22:40
 8/12 A kérdező kommentje:
Csak azért gondolkodunk ennyit rajta, mert itt a környezetünkben sokan furcsának találják, hogy a majdnem kitűnő tanuló gyerek miért "csak" sima 4 éves gimibe megy, egyébként informatika szakra. De tényleg ez mi döntésünk, örülök, hogy itt a legtöbben hasonló véleményen voltatok!
2010. febr. 5. 09:36
 9/12 anonim válasza:
43%
éN nyelvi előkészítős osztályba járok, és szerintem ez a plusz egy év nagyon jól jött. Sokat, nagyon sokat fejlődtem angolból. Jövőre az első félévben már le is tudom rakni a nyelvvizsgát.
2010. febr. 5. 17:27
 10/12 anonim ***** válasza:
45%
Én kéttannyelvűs vagyok még fél évig, szerintem megérte. Tök jól megtanultam angolul, és a felvételihez is most nagyon jól jönnek ki a pontjaim, pont a kéttannyelvű miatt.
2010. febr. 5. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!