A budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium természettudományi osztálya (nyelvi előkészítővel) milyen? FONTOS!
Megéri ide mennem ha már tanultam angolt , de csak 3. osztályól . Vagy itt az angol nyelvi előkészítőt teljesen kezdő szintről kezdik?
Még ezekre lennék kíváncsi :
-Nyelvoktatás erőssége
-mennyire erős az oktatás a többi budapesti iskolához képest ( pl.: Könyves Kálmán Gimnázium , Újpest )
-KÖZÖSSÉG milyen ? milyen érdeklődési körű emberek járnak ide ?
- tanárok
-szórakozási lehetőségek ( iskolai rendezvények )
-tanárok
-mennyire nehéz bekerülni?
Tudom, hogy ez régi kérdés, de a válaszok színvonalát elnézve muszáj írnom.
VMG-s vagyok, igaz, általános tagozatra jártam, most végeztem.
Vegyük sorra az opcióidat:
Az angol nyelvi előkészítőnél két csoport van, év elején írsz egy szintfelmérőt, az alapján osztanak be kezdő és haladó csoportba.
Nyelvoktatás:
Tanárfüggő. A tanári karban angolosból van a legtöbb, és elég vegyesen. Vannak szigorúbbak, erősebbek, vannak gyengébbek. A nyelvoktatás erőssége attól fog függeni, kit kapsz.
Oktatás erőssége:
Közepesen erős. Nem lehet egy Fazekashoz mérni, természetesen. Én általánosban 4-5 tanuló voltam, itt is az maradtam, úgy, hogy nem igazán tanultam, csak azt, ami érdekelt, akkor is csak mondjuk dogákra. Nem vészes, ha van eszed, nem nehéz a suli.
Közösség, iskolai programok:
A suli egyik erőssége ez a kettő, igazán jófej emberek járnak a suliba, sok a rendezvény, ahol évfolyam- és suliszinten is megismerkedhetsz másokkal. Persze, vannak bizonyos általánosítások, pl. hogy a drámások mind el vannak szállva meg hasonlók, de ez sem igaz mindenkire.
Tanárok:
Nagyon vegyes, vannak hihetetlen jó arcok, akik tényleg tök jól tanítanak, és vannak, akik képtelenek fegyelmet tanítani vagy normálisan leadni az anyagot. Változó.
Bekerülés:
Nem tudom, a természettudományira mennyire nehéz bekerülni, de túljelentkezés biztos nincs, mert minden évben van pótfelvételi...
Remélem segítettem valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!