Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosi egyetemre járók, ti...

Orvosi egyetemre járók, ti hogy voltatok ezzel: akadnak köztetek olyanok, akiknek korábban hányingerük volt a vértől, a tűtől, a műtétektől?

Figyelt kérdés

Sikerül lelkileg áthidalni az ilyen problémát? Mert elvileg érdekelne az orvosi, de ilyen gonddal, fenntartással küzdök.

Köszönöm, ha leírjátok a saját tapasztalataitokat... megoldásaitokat. A negatív tapasztalatok is érdekelnek, hogy járt-e úgy valaki, hogy emiatt kellett a felvételi közben vagy már "menet közben" (átmenetileg?) feladnia.

2014. dec. 1. 12:47
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, számomra a formalin a legkevesebb. Tudjátok, kinek ez, kinek az...
2014. dec. 18. 18:37
 12/20 A kérdező kommentje:

Azért is kérdezem, mert összefutottam olyan lánnyal, aki otthagyta a kart, illetve az egyetemet. Átment az eü területen kívül eső, más jellegű képzésre.

Vajon mit mondanak a felsőbb évfolyamokba járók, a 6 év alatt milyen arányú a menet közbeni lemorzsolódás? Csak az első 2 év a veszélyes, aki azon túl van, már biztonságban érezheti a hátsóját?

2014. dec. 18. 18:46
 13/20 anonim ***** válasza:

Sotén 2. év végén van három szigorlat. Ha azon túlvagy, a harmadév már "könnyebb", de igazából ha a 4. évet megéled, akkor nagy para már nem lehet.

400 emberből a 2/3-ada azért el is végzi /év.

Engem a tetemek nem zavarnak, de a formalintól megőrülök, az zavar... Nagyon is

2014. dec. 18. 20:49
 14/20 A kérdező kommentje:

"Engem a tetemek nem zavarnak, de a formalintól megőrülök, az zavar... Nagyon is"

Először is nagyon köszönöm az átjutásra, végigmenetelre vonatkozó felvilágosítást. A mínusz 1/3-nál lényegesen rosszabb a lemorzsolódási arányt feltételeztem.

Formalin ügyben talán segít, ha bekened az orrod belsejét valamilyen mentolos, kámforos kínai jellegű kenőccsel, pl. [link]

de vannak olcsóbb alternatívák is. Csak ennek amellett, hogy erős, kifejezetten kellemes az illata.

Másrészt befelé menet dobj be fél pohár konyakot (utána szájvíz) ,találomra, rutinszerűen ott aligha szondáznak,legalábbis én úgy gondolom.

Bár jobban belegondolva, aligha mondtam újat, úgyis alkalmazzátok már ezeket a módszereket.

2014. dec. 20. 18:27
 15/20 anonim ***** válasza:

Menj inkább gyógyszerész karra, végülis az is

"orvosi" -

2015. jan. 10. 22:49
 16/20 anonim ***** válasza:
Vagy menj biológusnak
2015. jan. 10. 22:50
 17/20 A kérdező kommentje:

Van értelme a biológus képzésnek? Megél aki ezt a pályát választja? A gyógyszertár nem vonz.

Egyébként köszönöm-zöldet kaptál.

2015. jan. 11. 19:27
 18/20 anonim ***** válasza:
Hát én még orvosis közül nem láttam olyat aki rosszul lett volna. Engem is inkább a formalin jobban zavart anaton, mert könnyeztem tőle, ha nagy adagban tódult felém. Amúgy vegyél a boltban egy még nem kibelezett csirkét vagy halat és boncold fel. Nagy különbség nem lesz benne az embertől (legalábbis úgy nem, hogy ott is minden véres), csak a tudat az hogy mégiscsak egy valaha élő gondolkodó ember fekszik most előtted. Amúgy szerintem ez fejben dől el, legalábbis nálam a dolgok nagy része így szokott működni.
2015. jan. 15. 17:49
 19/20 A kérdező kommentje:
Qver1803, köszönöm.
2015. jan. 26. 06:37
 20/20 anonim válasza:
Nekem is voltak (talán kisebb mértékben még mindig vannak) hasonló gondjaim de ennek ellenére orvosira mentem. A vérvételtől szédültem és hányingerem volt, most sem szeretem (főleg ha tőlem vesznek, attól még most is rosszul vagyok :-$), de úgy-ahogy kibírom. Az segített, hogy újra és újra megpróbáltam és úgy 4-5x-re már ment. A műtétet is nehezen bírtam, úgy tapasztalom, hogy kisebb lépésekben haladva, egyre jobban megismerve mindent ami félelmet kelt bennem segíteni fog és bírni fogom. Például műtét előtt a neten néztem bemutató videókat amin érthetően elmondták a lényeget és megmutatták a beavatkozást is. Én úgy tekintek erre mint egyfajta nagy stresszre adott menekülési reakció az ájulásba ami főleg az ismeretlentől való részben tudatalatti félelemből ered. Sok sikert, ha próbálkozol! :-)
2015. febr. 2. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!