Mennyit számít hogy melyik egyetemen diplomázok le?
Budapesten élek és szeretnék innen elköltözni. De sokszor azt hallom, hogy egyetemre Budapesten érdemes járni. Például eltére, corvinusra.
Tényleg ennyire fontos hogy hol diplomázik le az ember? Vagy mondjuk a Szegedi Tudományegyetem vagy a Debreceni Egyetem is van annyira jó mint a Budapesti egyetemek?
1367 - Pécs - Magyarország legrégebbi egyeteme!
1588 - Debrecen - a Debreceni Egyetem jogelődje a Református Kollégium két szakos felsőfokú képzése
Csak hogy a vidékiekkel kezdjem...
Bár ennek aztán - szerintem - nem sok jelentősége van.
Tény, hogy Miskolcot nem emlegetik a legvonzóbbak sorában... (de ettől még lehet jó!)
Úgy tudom, szakfüggő, de az orvosit mindegy, hol végzi el valaki.
Most off, mert az egyik kommentelő kicsit el van tájolva.
3-aska! Mivel 3 orvosit kiemeltél, csak a pécsit hagytad le, gondolom, nem véletlen.
Mivel oda a legkevesebb a ponthatár, a magadfajta tájékozatlan bunkók szeretik azt terjeszteni, hogy ott a legszínvonaltalanabb az orvosképzés. Az orvosi pont az az egyetem, amit mindegy, hol végzed. Pécsi diplomával is dolgoznak rezidensek, szakorvosok Pesten pl Zachernél is tudok konkrét személyeket. Illetve van olyan SOTE klinika, aminek POTE diplomás docens az igazgatója. Na, erre varrj gombot.
De mondok még valamit.
Vegyük az anatómiát. Pesten nincs a vizsgán tetemséta, Szegeden nem kötelező a fejlődéstan (ami rohadtul megkönnyíti...), Debrecenben meg a neuroanatból csak kollokvium van, nem része a szigorlatnak, illetve rengeteg vizsgát ZH-kkal ki lehet váltani. Ezzel szemben Pécsen a neuro rendesen része a szigorlatnak, és nincs félév ismételgetni, neuroanat félévében kell az anat1, anat2, szövet1, szövet2-t is átvenni, meg a fejlődéstant, mert rögtön szigorlatvan. Ja, meg lóf.... se lehet kiváltani. Nyilván más meg Pécsen könnyebb, de összességében a pécsi is van ugyanolyan jó, mint a többi. Meg mondd majd ezt a csak a másik 3 a jó dumát egy olyan pécsi orvosnak, aki Németországban sz....rá keresi magát. Biztos szégyellni fogja, hogy "csak Pécsen" végzett. Meg persze a közkórházban robotoló SOTE-diplomást fogja irigyelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!