Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Amikor magyar egyetemekről...

Amikor magyar egyetemekről van szó mindenki ELTE-t meg a BME-t emlegeti a többit meg lenézi. Miért van ez?

Figyelt kérdés
Amúgy Erdélyben élek és megfigyeltem, hogy Magyarországon csak a Budapestiek az igaziak, csak a fenn említett két egyetem a jó. Más egyetemek vannak?
2010. jan. 30. 19:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Mert ezekről az egyetemekről veszik fel nagyobb valószínűséggel a munkaerőt sok helyre.Egyébként az oktatás színvonala nem biztos,hogy jobb,az viszont tuti,hogy aki pl a BME-n egy építész/építőmérnök diplomát megszerez,az valószínűleg tényleg fossá tanulta magát,és ért ahhoz,aminek tanult (rengeteget buktatnak,nagyon nehéz).ELTE biológia sem túl könnyű.

Én a Corvinusra járok,szerintem abszolút színvonalas akár "európai" mércével is.

Azon kívül ezekre az egyetemekre lehet bekerülni a legmagasabb pontszámokkal,tehát eleve nem a lustákat veszik föl.

2010. jan. 30. 19:46
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én budapestiként a Pázmányra járok. Ott szeretném folytatni, és szívem szerint nem tanulnék máshol, még ha lenen is lehetőségem. Akkor én nem tartozom a mindenkibe? Szégyellem is magam ezért...

Egyébkébnt a Szegedi Egyetemet is elismerik az egész országban. Bár ezt onnan kívülről nem látni annyira.

2010. jan. 30. 19:46
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném,hogy lenézik a többi egyetemet.A pécsi egyetem is nagyon jó,a szegedi is,a gödöllői Szent István egyetem is színvonalas.(és hát a nyíregyi főiskola:))))

első voltam

2010. jan. 30. 19:49
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Igazából ez csak hírnév.

Sokak szerint a vidéki egyetem egyre jobbak, és erre a munkáltatók is kezdenek rájönni. Ha megnézek néhány felvi rangsort, vagy más elemzést, elég brutál, hogy az ELTE pl. milyen sok szempontból hátul van...

És azt valójában a tanulók állították össze, vagyis belső emberek.

2010. jan. 30. 20:10
 5/13 anonim ***** válasza:
72%
A BME-t szokták nagyon felkapni, mert az Budapesten van, és mindennek a közepe Budapest...Az ELTE-t egyáltalán nem annyira...Egyszer lehet jó volt, de ez ma már szerintem nem annyira igaz. Például a Veszprémi egyetem is brutál jó, és egyre több pénzt kap. Hozzáteszem, hogy nem tudom, hogy mi van BME-n, de nagyon úgy érzem, hogy nem bánom, hogy nem oda mentem xd. Nem csak egy egyetem létezik.
2010. jan. 30. 20:16
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A BME nem azért jó, mert Budapest. Egyszerűen azért mondjuk, mert ott a legmagasabb a ponthatár, és brutál nagy szórás van. Aki túljutott, arról tudják, hogy nem a két szép szemére kapott diplomát.

Amúgy én nézegettem az állásajánlatokat, mielőtt jelentkeztem. Néhány helyen külön ki volt írva, hogy feltétel: építőmérnöki diploma (BME) Innentől kezdve gondolni se mertem rá, hogy máshova menjek.

Amúgy az ELTE az attól függ. Én annak mondok csak eltét aki bölcsész akar lenni. A természettudományos érdeklődésőeknek szegedet szoktam.

más egyetemek: egy rakat egyetem/fősuli van. Több is mint kéne. Minden hülyének van már hely a felsőoktatásban

480-ból 180 ponttal simán be lehet jutni pár helyre. Egyszerűen "hígul a mezőny". Ez ellen meg a nagyobb egyetemek tudnak jobban tenni, őket írja mindenki első helyre, a legjobbak kerülnek be. Így BME-n pl megtehetik, hogy kiküldenek évi 1000 elbocsájtó levelet, maradunk elegen, de egy kisebb fősuli/egyetem már meggondolja rendesen. Kénytelenek átengedni/megtartani rosszabb embereket azért néha, hogy a jókra jusson pénz.

2010. jan. 30. 20:39
 7/13 A kérdező kommentje:
"mindennek a közepe Budapest"...na ez a másik. Többen is mondták, hogy aki nem budapesti az vidéki. Sokan vannak itt, hogy Magyarországról csak Bp-t ismerik, mint város. Lehet azért fura, mert itt Romániában több a nagyváros.
2010. jan. 30. 20:40
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Erdélyiek sokan vannak Szegeden, és tényleg nagyon jó egyetem, összességében talán az Eltének vannak jobb mutatói, de ez sem biztos. A nemzetközi rangsorban is ugyanott vannak.

És természettudományból néhány szempontból tényleg jó a szegedi, főleg, hogy most is kapják a támogatásokat, új projektek indulnak be stb.. néha hallgatok kossuth rádiót szinte minden héten van valami szegedi természettudományos kutatásról szó, míg egyéb helyekről alig hallani.

2010. jan. 30. 20:57
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Vannak bizonyos diplomák, amik bizonyos egyetemeknél jók, ennyi. Villamosmérnök a BME-n, jogász, bölcsész az ELTE-n, közgáz a Corvinuson, stb.

És igazából a munkáltatók is szívesen választanak munkaerőt a legjobbb intézményekből kikerültek közül, és bár lehet csak sztereotípia, azért a munkában is meglátszik, ki honnan jött.

2010. jan. 30. 22:31
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak sztereotípia. Egyik tanárunk mesélte (BME), hogy pályakezdő volt és felvettek mellettem még másokat is, akik máshol végeztek.

És amikor kimentek a munkásoknak mondani, hogy mit kéne csinálni meg ilyenek, azok ugye rögtön kiszúrták, hogy kezdők és elkezdték tesztelni őket. Most ugye egy szakmunkás elég sok dologgal tisztában van azért, de szerencséjére ő mindent vágott, de a másik két srác rendesen felsült. Azért ez ugye elég kellemetlen lehetett, hogy életük első munkája és szakad rajtuk 50 munkás.

2010. jan. 30. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!