Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Magyar, Töri, vagy Régészet?...

Magyar, Töri, vagy Régészet? (ELTE BTK)

Figyelt kérdés

ha tehetném akkor járnék egyszerre

törire, régészetre, magyarra, 4 féle nyelvszakra, pszichológiára, művtörire, és filozófiára, de persze ez lehetetlen

milyen szakkal érdemes indulni, hogy a legátfogóbb legnagyobb bölcsész műveltséget kapjam??

idő energia és egészség nem érdekel, a pontszámom bőven megvan

2010. júl. 7. 14:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Jó neked,hogy ennyi pontod van és bőven válogathatsz=) bezzeg én,hiába tanulnék magyart,ha szar lett az érettségim, és kevés pontom lett=( Tehát én a magyart tanulnám!
2010. júl. 7. 14:33
 2/10 anonim válasza:

az alap BA szakon sok az átfedés (általánosan kötelező tárgyak), így kapsz egy "minimális" általános műveltséget. Ha a jövőd is fontos, akkor én egy magyar-nyelv szakot ajánlanék (ami nem angol).

Én magyar-filozófia szakon végeztem, magyaron NAGYON sok a nyelvészet, filon meg agyhalál lesz 1-2 korszak, de azért élvezetes mindekettő.

Ha csak a műveltség számít akkor magyar főszak és töri minor. A nyelvek hasznosak, de igazi műveltséget nem adnak...(sztem) A művtöri egy területen segít, a filo meg életvezetési tanácsokat ad.

Szóval sztem a töri és a magyar kombo a legjobb! (meg h járj meg az áltkötös tárgyakra:))

2010. júl. 7. 15:01
 3/10 anonim ***** válasza:

én a régészetre szavaznék

(mellékesen csoporttársak lennénk)

2010. júl. 8. 11:33
 4/10 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

és szerintetek mennyire megvalósítható a töri magyar mindkettő főszakként?

másik kérdés, hogy ha eleget járok a titkárnő nyakára tudok már szeptembertől minort felvenni?

harmadik kérdés: igaz-e szerintetek, hogy a régészet pénz szempontjából jó, mert az útépítésekre mindig kihívják őket?

köszi előre is, még van fél napom eldönteni...:D

2010. júl. 8. 12:35
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
A régészet pénz szempontjából nem jobb, mint a mekdonaldsz.
2010. júl. 8. 17:26
 6/10 anonim ***** válasza:
nyáron lehet lesz munkád, te télen nem.. a legtöbbet csak idényben foglalkoztatják
2010. júl. 8. 17:31
 7/10 A kérdező kommentje:
közben eldőlt, törire megyek, és majd második évben magyarra, vagy az még addig eldől, meg addig még megértem a rendeszert:D
2010. júl. 9. 11:01
 8/10 anonim válasza:

Szeptemberben is vehetsz fel minor tárgyakat, legalábbis én tudtam felvenni!

De a két főszak egyszerre az nagyon húzos, gondolj bele, kb 15-20 DURVA vizsgád lenne egy félévben, magyaron a 2-3 korszakos vizsgán is belehalnál (főleg, ha jó jegyet akarsz!), nemhogy ugyanezt törivel!

2010. júl. 9. 11:20
 9/10 A kérdező kommentje:
de ha eddig a bolognai rendszer előtt is dupla szakos volt midnenki, akkor miért halnék én most bele?
2010. júl. 11. 15:16
 10/10 anonim válasza:
Mert nekik 5évük volt, neked meg 3.Az egyetemek nem azt csinálták, h kialakítottak egy 3éves rendszert, hanem az 5évest adják le 3 év alatt, minimálisan meghúzva. De te tudod...
2010. júl. 12. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!