Az iskola az szolgáltatás vagy fegyintézet?
Mert nyilván szolgáltatásnak kellene lennie.
Ha pedig szolgáltatás, akkor miért nem döntheti elé a diák és/ vagy a szülei maga, hogy mit szeretne tanulni?!
Miért erőszakolnak rá olyan hiábavaló és haszontalan tantárgyakat, mint az irodalom és történelem és művészeti ismeretek, és egyéb büfés tantárgyak?
Miért nem elég az, ha csak az tanul ilyesmiket, aki majd az életben is ilyent szándékozik csinálni, tehát ehhez szükséges képesítésre van szüksége?
És miért az adófizetők pénzéből?
És miért nem azokat támogatja csak az állam (és több) pénzzel, ami valóban az ország javát és fejlődését szolgálják?
És micsoda dolog az, hogy egy szolgáltató, egy boltos akarja megszabni, hogy mit vehet a vevő a pénzért a boltjában?
Jézusom, végigolvastam a kommentjeid kérdező és mi jutott eszembe? már megint ez a hülye, aki még véletlen se hallgatná meg a másikat. Most komolyan, ezt a kérdést még hányszor teszed fel?
Fogtuk, utálod a magyart meg a törit, oké, kit érdekel?!
Ha ne adj isten valaki meg szereti ezeket szépen lepontozod meg hülyének titulálod. Huh, még egy ilyen szűklátókörű embert, mint te ritkán látni.
Mi bajod azzal, hogy életpárti vagyok?
Ha tudom, hogy József Attila a vonat alá ugrott, Juhász Gyula felakasztotta magát, stb,. stb., stb., ........... meg milyen hozzá nem értő, eszelős-érzelgős defektes nekrofil naplopó sirámokat írogatott, attól leszek széles látókörű?
Talán valamelyik elmegyógyintézetben nem kellene a betegek között tanulmánykörutat folytatnom, az ott látottakat rímekbe öntve feljegyeznem a "látó köröm" bővítésére?
Éppen az, akinek a látóköre a béka fenekénél van, aki gondolkodás helyett okoskodik; aki szeretet helyett eszelősen érzelgősködik, az nevezi magát széles látó körűnek?
Meg az alapvető kultúra és műveltség részének nevezi az alapvető műveletlenséget ás ostobaságot és mindenféle perverziót?
Tudod a majom nem azért mászott le a fáról, hogy emberré válva mindenféle defektes dologgal, meg felesleges és értelmetlen és halott és defektes információk be magolásával kultiválja, "művelje" magát, hanem azért hogy racionális és tárgyilagos gondolkodással és élő tudással!
Nem unalmas számodra, hogy az irodalomnak nevezett kriptabűzös lidércfényt állandóan oly fennköltnek titulálod?
Ami mind ezentúl még arra sem jó, hogy egy boltban eladóként dolgozhassak általa, nem hogy komolyabb dolgokra!
Sőt puszta természetkárosítás, irodalom mellőzésével hány fa kivágását meglehetett volna spórolni, melyből irodalom könyveket készítettek!
Én azzal értek egyet, aki leírta, hogy mérnökként is hasznos számára az irodalom. Én közgazdász vagyok, számomra is fontos a kultúra. Ha egy befektetővel kell tárgyalnom és azt látja, hogy olyan a szókincsem mint Pista bá'nak, aki elvan a 8 általános végzettségével mégis mennyire vennének komolyan? Vagy mikor egy szép kis bájcsevejt kell folytatnom velük csak éppen semmit se tudok a világ dolgairól, csak hogy le az iskolával azzal is sokra mennék.
Azt bírom amúgy, hogy itt is, akkor is sokan leírták, hogy az irodalom nem csak a depressziós költőkből áll, de ahogy látom ez még mindig nem jutott el a kicsi kis agyadig, a baromságaidat hajtogatod még mindig.
Ugyanazt tudom csak tenni, mint múltkor is és hagyni a fenébe az egészet, mert egyszerűen nem éri meg leállni veled veszekedni.
Legközelebb talán a felhasználóneveddel együtt írd ki a kérdést és legalább megspórolunk egy kört, hogy megint a hülyeségedre válaszoljak. Számomra fontos a kultúra (századszor: ebben nem csak az irodalom van benne), próbálom védeni, de veled szemben nincs értelme. De jó olvasni, hogy miket írsz, érdekes látni egy idomított majom okoskodását :D Gratulálok, az állam hű szolgája vagy, akinek bemesélték, hogy gondolkodik, hogy valaki, míg más húzogatja a madzagjaid. Szüksége van Mo.-nak az irányítható báránykákra, akik majd minimálbérért osszák az észt. Hajtogasd még kicsit a propaganda szövegeket, az látszik, hogy megy. Éljenek a tanulatlan, irányítható robotok. és ezeket után kérdik, hogy miért mennek el a tanult emberek Mo.-ról? Mert rohadtul nem becsülik meg őket, a 6-8 általánost meg szakiskolást végzett emberek néznek le mérnököt, orvost, ügyvédet, közgazdászt...
És ezennel elhagytam ezt a beszélgetést :D okos ember, szamár - na ezt a részt biztos tudod
Na akkor légy szíves csak egyetlen egy írót vagy költőt mondj a 4 éves gimnáziumi irodalom tananyagból, akinek:
- nem volt valami defektje
- akinek az "életműve" bármi konstruktívat jelentett volna a külvilág számára - és mit?
- de legalább olyant, aki ha sirámaival nem is tudott semmi értékessel szolgálni a világnak, de legalább a saját élete problémáit megtudta volna oldani???
- aztán ha szabad kérdeznem, az irodalomnak mégis mi köze a irodalmárok által előszeretettel hangoztatott szólamhoz, hogy az az alapvető kultúra, műveltség része?
Miféle kultúráé? Az élőhalott agyevő zombiké?
Pontosabban ez egy velejéig hazug és nagy nesze semmi, de fogd meg jól, mert az hogy kulturált vagy, az csupán annyit jelent, hogy tele van tömve a fejed mindenféle lexikális információval és azt sem feltételezi, hogy van legalább egy csepp ép eszed.
És semmit nem mond arról, hogy mégis mivel tömted, "művelted" tele a kis fejecskéd, amit egyébként meg kizárólag sapkatartásra használsz!
Értékes, hasznos információkkal, vagy felesleges, káros, hülyeségekkel?
Egyáltalán nem mindegy!
És mégis mivel érdemelték ki az életüket ingyen éléssel töltő, szánalmas sirámokat összeírogató, mentál-kontár érzelgős-eszelős pszichopata és aberrált firkászok hogy sirámaik e pozitív diszkriminációban részesüljenek?
Mert én maximum szubkultúrának tudnám nevezni a bődületes eszelős hülyeségeiket.
- Aztán meg ne nevettess, hogy egy mérnök számára hasznos miért az sirodalom!
Mégis hogyan, mivel, miképpen válik a hasznára?
Mert szerény véleményem szerint az olyan tudósok és mérnökök akik a sirodalmárkodnak, az mind kivétel nélkül botcsinálta szakbarbár!
-Irányítható birkák? Hát azok pontosan a sirodalmárok!
Akiknek luxus és fájdalmas gondolkodás, akiknek érthetetlen tantárgy a matek, és a reáltantantárgyak; de irodalomból, ahol az számít, hogy minél nagyobb defektes rizsát leeresztesz a tanár előtt annál jobb jegyet kapsz, az nagyon megy nekik.
Plusz az átkosban a szovjet költőket istenítették ezeknek a birkáknak, most meg a Pilinszkyt meg a többit: éppen az aktuális hatalom érdekeinek megfelelő irányban rángatják az orrukba fűzött karikát: de ők aztán nem birkák, de nem ám...!
Meg akik a világ legkönnyebb tantárgyához, a matekhoz (szinte semmi bemagolandó nincs benne, mindössze színtiszta józan ész az egész) totál hülye, azok akarnak engem kioktatni, hogy nem gondolkodó vagyok?
Halvány lila gőzük sincs róla, hogy mi az, hogy önállóan, racionálisan, tárgyilagosan gondolkodni!!!
Hogy hívják azt a pszichiátria kórképet, hogy valaki minél ostobább, minél fájdalmasabb neki a gondolkodás, minél érzelgősebb hisztérikus akaratos bolond, minél haszontalanabb, naplopó és károsabb dolgokat csinál; minél kisebb, minél értéktelenebb, annál nagyobbnak és értékesebbnek képzeli magát, sőt a flúgjait még erőszakkal rá akarja tukmálni másokra!???
Az irodalom könyvekben annyi defektes dolog van, hogy ép érzékű ember elég ha elolvas belőle 2 oldalt vagy eltölt sirodalom órán 5 percet, és máris sikítva szalad ki onnan!
"Meg akik a világ legkönnyebb tantárgyához, a matekhoz (szinte semmi bemagolandó nincs benne, mindössze színtiszta józan ész az egész) totál hülye, azok akarnak engem kioktatni, hogy nem gondolkodó vagyok?"
Tudod irodalom órán megtanítanak a szövegértésre is: közgazdász végzettségem van, szerinted akkor nem értek a matematikához? Tudod itt vannak olyan tárgyak, mint a közgáz matematikai alapjai, számvitel, nemzetközi gazdaságtan, pénzügytan, makro-mikro, valszám stb., amikben nem keveset kell számolni, gondolkodni. Megnézném hogy végeznéd el, mikor lehetsz kb. 10-es szakközepes/szakiskolás, aki arra veri a mellét, hogy megy neki a pitagorasz-tétel.
Meg már megint a zombik...
Jöhet az anyázás, meg József Attila és a sínek, de talán nem csak az életrajzokra kéne koncentrálni. Elég sokat foglalkozott a kora politikai helyzetével, hogy az állam semmibe veszi az embereket, csak birkákként irányítják őket, semmi mások, mint számsorok papírokon. Vagy Radnóti? Leírta hogyan küldenek a fejesek másokat a háborúkba, hogy ők halljanak meg. Vagy hogy egy elvakult vezető több millió embert megöletett, mert zsidók voltak, melegek, fogyatékosok, idősek stb.
Radnóti nem sejtett semmit sem a háború lényegéről.
Ami nem más - és ezt történelem órán is rendre elhallgatják - hogy vannak egyes csoportok, akik különféle népeket a legpofátlanabbul szimplán eszközként használnak fel ahhoz, hogy a vagyonukat gyarapítsák.
Ugyanazt a népet hol támogatják, hogy bántják, hol a másik ellen uszítják. Háborúkkal, belső felforgatással, gazdasági manipulációkkal. Mindig úgy, ahogy a profitérdekük kívánja.
Radnóti így teljesen hiába panaszkodott, üres szócséplés maradt az egész. De ha meglátta volna a háború borzadályának a valós okait, rá világított volna annak valós gyökerére, abban lett volna valami konstruktív.
De abban hogy passzív szenvedője maradt a dolgoknak, és az égvilágon semmit nem tett ellene, csupán rímekbe foglalta azt, amit mindenki más is tudott, hogy a háború az mocskos dolog, és az emberségből és a józan észből való teljes kifordulás, azzal nem megy senki semmire.
Hitler nem tudott volna háborúzni, ha több mint 500 amerikai vállalat nem támogatta volna ebben a 2. világháború alatt, hatalmas profitot zsebre téve!
Mellesleg meg Sztálin is jó volt matekból, hogy egy költő is éppen hogy tudja és érti a Pitagorász tételt (ha érti, a saját iskola igazgató irodalom tanárom még azt sem tudja, hogy mi a víz kémiai képlete), miközben meg más dolgokban meg totál béna és defektes: ez nagyon kevés az üdvösséghez!
És hogy zombizok? Miért minek kellene neveznem a járkáló hullákat, az élő halottakat, akik állandóan a gondolkodó emberek agyát akarják felzabálni?
Akik nem az élettel foglalkoznak, hanem halott dolgokkal és bálványokkal.
Akik ahelyett hogy művészi módon és profi tudás alapján élnék az életüket, ehelyett fájdalmas számukra a gondolkodás.
Akik ahelyett hogy valami valóban szépet tennének, azt összekeverik mindenféle tudást mellőző, egoista, érzelgős, eszelős, e perverz, aberrált siránkozó birtoklási mánia fűtötte, rózsaszín ködös képzelgés ábrándjaival!
Mint a férfi és a nő, akik egymás kezét fogják a moziban, miközben nézik a nagy, "romantikus" filmet, és azon érzelegnek, hogy az milyen szép..., és bele képzelik magukat a történetbe...
Ahelyett hogy ez az életük része lenne, nem élő, halott dolgokat, filmeket imádnak.
Bálvány imádó hullák.
És soha sem lesz benne részük, mert erre totál alkalmatlanok, és hogy ne legyenek azok, attól úgy félnek, mint az ördög a tömjénfüstöl.
Ugyanakkor perverz lelki szükségletük az is, hogy antiemberségüket elismerjék, mi több, ha már a saját életüket csak halottként tudják leélni, akkor dögöljön meg más is.
Így lesz a rímekbe foglalt szado-mazochista / nekrofil halálimádat 'az alapvető műveltség része" és kötelező tantárgy.
"Meg fogunk halni, és ez a tény módfelett szerencsésekké avat bennünket. A legtöbben soha nem halnak meg, minthogy nem is jönnek világra."
"Az életünk pontosan annyira teljes, értelmes és csodálatos, amennyire mi azzá tesszük. És tényleg egészen csodálatossá tehetjük."
(Richard Dawkins)
Rendkívül szomorú látni, hogy a nagy gazdagság ellenére milyen sok ember viselkedik zombiként a mai társadalomban. Talán ez az oka, hogy egyre népszerűbbek a horrorfilmek. Általuk próbálunk ráébredni, milyen borzalmasan üres életet élünk.
(Lisa Love)
És ugye mi más a horror filmek, mint a sirodalom egyik legnépszerűbb gyöngyszeme?
Persze lehet mellébeszélni, ahogy az "egyháznak sincs semmi köze a szektákhoz", úgy a sirodolmárok is ezt ponyvának nevezik, letagadván saját főztjüket.
Az irodalom olyan, mint a vallás.
Éppolyan felesleges és ártalmas szellemi pálinka.
A különbség csak az, hogy a kereszténység az fejlettebb nála, mert az egy személyes istent imád.
Míg az irodalmat azt inkább a bálványimádó primitív vallásokhoz lehet a hasonlítani, ahogy a vulgár materializmust is.
Egy vulgár materialista az ateistának tartja magát, pedig valójában semmi köze hozzá, hanem vallásos ember.
Csak neki a fogyasztás, a hedonizmus, a nihilizmus, a pénz imádat, hatalom imádat, meg egyéb agybetegségek az istenei, akiknek hódol és akiket imád és ki van belőle hagyva a misztikum.
A másik fajtája a bálványimádásnak az ezoterikus hülyeségek, ahol misztikum nem, csak a pap van kihagyva belőle, és mindenki kedvére hülyítheti az ízlésének megfelelően magát és másokat, akár a pénzimádatot is bele szőve, például a Titok / Vonzástörvénye halandzsáinak bedőlve.
Az irodalom kapcsán meg lehet szintén szimpatikus írót / költőt választani, és az ő rózsaszín ködjével kábítani magunkat.
Egyáltalán honnan veszik a bátorságot a sirodalmár szakbarbárok, hogy bele köpjenek a valóban humán dolgokkal korrekten foglalkozó tudósok, a pszichiáterek munkájába?
Gondolkodástól, az alkotó élettől rettegő ostoba és erőszakosan önző emberek, akik az élő dolgok helyett, az élet alkotó élése helyett, mind valami halott, értéktelen, bálványt, démont választanak maguknak és azt imádják.
Az már részletkérdés, hogy valaki valami vallási demagógiát, ezoterikus maszlagot, vagy sirodalmi hosszú lére eresztett kontár fecsegés mákonyát választja magának imádott démonául, passzívan sodródva vele, az élet élése, megértése és az alkotás helyett.
Jézus is "megváltotta" a világot, a költők is megírták a sirámaikat, 8+4 éven keresztül tékozolják el vele a diákok idejét és menyivel lett jobb vagy okosabb a világ?
Semmivel! Csak kért okoztak és okoznak!
Az irodalom tanítás is mennyi ostobasággal tömi meg a gyerekek fejét, és mennyi idejüket rabolja el, amit sokkal értelmesebb, hasznosabb, értékesebb, konstruktívabb dolgokra fordítanának!
"Mi a történelem tanulsága? Az, hogy az ember semmit nem tanul a történelemből." (Albert Einstein)
A történelem csak ismétli önmagát, egészen addig, míg a barbárságunk oda nem vezet, hogy önmagunkkal együtt el nem pusztítunk a bolygónkon minden életet!
Aztán akkor már lehet érzelgős-eszelős sirámokat hörögni, ha lesz mégis túlélő. annak nagyon fájdalmas tény lesz, hogy amit alapvető műveltségnek tituláltak, az valójában alapvető műveletlenség, barbárság volt.
Úgy hogy aki a sirodalmárokat védi, az semmi mást nem tesz, mint a saját kis démonát, a bálvány imádása élettelen tárgyát védi és gondolkodástól és az alkotó élettől való félelmét leplezi; és az erőszakos önzését, birtoklási mániáját akarja legalizálni.
"Radnóti nem sejtett semmit sem a háború lényegéről."
"Radnóti így teljesen hiába panaszkodott, üres szócséplés maradt az egész."
Olvastál te már valaha Radnótit egyáltalán, te szerencsétlen nyomorult? Ő valójában egy versében sem panaszkodik, valójában ő a HANG az embertelenségben, ő a humánum megtestesítője a gépies gyilkolás világában! Az irodalom az nem nyavajgás, nem panaszkodás, hanem reflexió a világ dolgaira, és egyesek vagy megértik vagy nem. De aki nem érti, bölcsebb, ha befogja a száját, mint az, hogy hülyét csinál magából mint te.
Tudod mekkora teljesítmény volt Tőle az, hogy a kényszermunkák és táborok szenvedései ellenére olyan költeményeket hozott létre a sárban botorkálva, amik több ezer éves irodalmi hagyományt ölelnek fel, felszólalnak az erőszak ellen és a humánum mellett (Vergilius), ugyanakkor hitet is tesz a magyarsága mellett, amikor pont ez az ország taszította ki és gyilkolta meg őt! Csak ízelítőként belinkelnék neked egy verset Tőle, hátha eljut a ködös agyadig is valami belőle és nem csak a hülyeségeidet szajkózod:
Töredék
„Oly korban éltem én e földön,
mikor az ember úgy elaljasult,
hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek.
Oly korban éltem én e földön,
mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,
az áruló, a rabló volt a hős, -
s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.
mikor ki szót emelt, az bujhatott,
s rághatta szégyenében ökleit, -
az ország megvadult s egy rémes végzeten
vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.
mikor gyermeknek átok volt az anyja,
s az asszony boldog volt, ha elvetélt,
az élő írigylé a férges síri holtat,
míg habzott asztalán a sűrű méregoldat.
. . . . . . . . . . . . .
mikor a költő is csak hallgatott,
és várta, hogy talán megszólal ujra -
mert méltó átkot itt úgysem mondhatna más, -
a rettentő szavak tudósa, Ésaiás.
És gondolkozz már el azon is, hogy itt végzett mérnökök írogatnak neked, bizonygatva, hogy számukra is fontos az irodalom, intelligens ember nem tartja feleslegesnek. Csak azt próbáld már belátni, hogy a világ nem csak a te hülye fejed szerint létezik, bár erre tudom, hogy képtelen vagy.
Sőt, remélem is, hogy csak egyszerű provokátor vagy, mert végül is, ha komolyan gondolod, amit írsz, az a magyar oktatásról állít ki bizonyítványt, hogy olyan idiótákat nevelnek ki, mint te vagy.
Na ha már neki álltál itt sirodalmárkodni, akkor én is egy sirodalmi firkálmányból idézek neked:
"Semmi rothadt beszéd a ti szátokból ki ne származzék, hanem csak a mely hasznos a szükséges építésre, hogy áldásos legyen a hallgatóknak." (Efezus 4:29)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!