Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az iskola az szolgáltatás...

Az iskola az szolgáltatás vagy fegyintézet?

Figyelt kérdés

Mert nyilván szolgáltatásnak kellene lennie.

Ha pedig szolgáltatás, akkor miért nem döntheti elé a diák és/ vagy a szülei maga, hogy mit szeretne tanulni?!

Miért erőszakolnak rá olyan hiábavaló és haszontalan tantárgyakat, mint az irodalom és történelem és művészeti ismeretek, és egyéb büfés tantárgyak?

Miért nem elég az, ha csak az tanul ilyesmiket, aki majd az életben is ilyent szándékozik csinálni, tehát ehhez szükséges képesítésre van szüksége?

És miért az adófizetők pénzéből?

És miért nem azokat támogatja csak az állam (és több) pénzzel, ami valóban az ország javát és fejlődését szolgálják?

És micsoda dolog az, hogy egy szolgáltató, egy boltos akarja megszabni, hogy mit vehet a vevő a pénzért a boltjában?

2014. nov. 23. 12:10
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Azzal ám, szakirodalommal és nem ám mindenféle hozzáértés nélkülözők, de azért okoskodó, erőszakos, vagy öngyűlölő, defektes, aberrált, érzelgős eszelős rímekbe vert sírámmal!

Az meg ugyan senkinek nem kötelessége, hogy biztosítsa, hogy általa legyen egy rakás haszontalan dologgal foglalkozó naplopónak munkája, és a tudásnak sincs semmi köze büféstartágyakhoz, sőt pontosan ezek azok, amik a valódi tudás megszerzésében még hátráltatják is embert!

2014. nov. 23. 13:32
 12/32 A kérdező kommentje:
Példát vehetnétek a 10-es válaszolóról, mert ő legalább őszinte és nem mint az előtte szólók!
2014. nov. 23. 13:36
 13/32 anonim ***** válasza:
91%
Nem baj, egyszer majd talán rájössz. Vagy mégsem - de hát a fogyasztói társadalomnak végülis erre van szüksége: agyatlan, tapló idiótákra. Nem azért lesz egy költő sem tananyag, mert legyőzött mindenkit ivászat terén vagy mert homi volt.
2014. nov. 23. 13:37
 14/32 anonim ***** válasza:
90%
A 10-es ironizálni próbált. Ha odafigyeltél volna irodalom órán megértetted volna.
2014. nov. 23. 13:38
 15/32 A kérdező kommentje:

Na ezt jól megmondtátok!

Ha tudni akarjátok, én egy csepp alkoholt sem iszok, még szilveszterkor sem!

De az eddigi irodalom tanáraim között több alkoholista volt, az egyik abba is halt bele!

Aztán ne hogy még én nyálazzam át a középiskolai irodalomkönyveket, de se szeri, se száma benne a mindenfelé pszichopatának és alkoholistáknak!

A 10-es meg biztos hogy nem ironizált, csupán őszinte volt!

2014. nov. 23. 13:44
 16/32 A kérdező kommentje:

És olyan tantárgyak, melyekhez alapvető, hogy gondolkodjon az ember, azok kitermelik a fogyasztó tapló idiótákat???

Azok amelyek meg teljesen száműzik a gondolkodást, mi több a defektességet propagálják, azok meg nem?

Miféle szöveg ez? Nem ettél te reggelire egérmérget?

2014. nov. 23. 13:49
 17/32 anonim ***** válasza:
91%

"Azok amelyek meg teljesen száműzik a gondolkodást, mi több a defektességet propagálják, azok meg nem?"

Miért, az irodalom ilyen lenne? Az, hogy te kiragadsz egy-két stílust vagy művészt és azt próbálod ráerőltetni az irodalom egészére, hogy feleslegesnek tüntesd fel, szerintem hibás gondolatmenet. Persze mondogasd csak magadnak, hogy neked erre semmi szükséged, de akkor filmekre és zenékre sincs szükséged. Ja, az is irodalom tágabb értelemben.

2014. nov. 23. 14:40
 18/32 A kérdező kommentje:

Pontosan olyan, a filmek is.

A zene az meg egy más kategória, de az is egy gyűjtőfogalom, sok mindent neveznek annak; kár összemosnod itt nedves kőt az kedves nővel.

2014. nov. 23. 14:50
 19/32 A kérdező kommentje:

De nincs szükségem ám!

Hála a narancsosnak hogy csökkenti a bölcsész egyetemek támogatását, remélem attól is kevesebb siraodalom tanár lesz.

És remélem a gimnáziumi férőhelyek számának csökkentése ugyanezt fogja eredményezni.

Teljesen felesleges marhaság úgy is a gimnázium, minden tekintetben sokkal hasznosabb a szakma vagy szakközépiskola.

Az utóbbiakat kellene inkább megerősíteni reál tantárgyak tekintetében, azokra gondolva, akik tovább akarnak utána tanulni.

2014. nov. 23. 14:55
 20/32 anonim ***** válasza:

Mert mondjuk a legtöbb tizenéves még nem tudja mivel akar foglalkozni később, ezért tanul művészetet, humán, reál meg természettudományos tárgyakat is. Ha meg nem tetszik lehet menni specializálóditt ált.suliba, de a szakközepek/szakiskolák már inkább egy dologra figyelnek, de a himik közt is van, ahol mindenféle tagozat közül lehet választani. Nem erőltetik rád, nem akarod megntanulni oké, kaparj össze egy 2-est és senkit se érdekel, hogy most tudod-e vagy nem. Amúgy egyetemen is vannak olyan tárgyak, amik nem is kapcsolódnak a szakhoz, de a munkahelyen is meg kell csinálni olyan dolgokat, amik rohadtul nem érdekelnek. Én pl. nem szeretem az adminisztratív részét a munkámnak, mégis meg kell csinálni. Az egész életet végigkíséri, hogy olyat is kell tenned/tanulnod, amit nem akarsz.

A büfés dolgot egyetem használják, nem értem minek kezdték el néhányan a középiskoláknál is használni.

"Miért nem elég az, ha csak az tanul ilyesmiket, aki majd az életben is ilyent szándékozik csinálni, tehát ehhez szükséges képesítésre van szüksége? " - mert előbb tudnod kell róla, hogy mik közül lehet választani, hogy legyen valami alap fogalmad arról, hogy mi is érdekel. nem szereted a törit oké, de ezt nyilván addig nem tudhattad, amíg nem volt töri órád.

Azért az adófizetők pénzéből, mert szerintem a legtöbb ember nem szeretne félévente 150-200 ezreket költeni a speckó magánsulikra (sokak nem is tudnák ezt fedezni).

"És miért nem azokat támogatja csak az állam (és több) pénzzel, ami valóban az ország javát és fejlődését szolgálják? " - ha nem tűnt volna fel a magyar focistákat nem kicsit fizetik és eddig inkább csak leégették az országot, semmi fejlődése nem lett belőle Mo.-nak ezek után nem értem mit vársz. Amúgy meg nagyon nem értek egyet a mostani divattal, hogy agyon ajnározzák a reálosokat, míg aki pl. magyartanár vagy humán beállítottságú munkát végez meg máris naplopónak titulálják. Ugyanolyan fontos a kultúra is egy országban, nem csak az, hogy 5 éven belül csakis mérnökök legyenek. De az orvosokra se nagyon költenek, vagy a tűzoltókra, rendőrökre. Olyan emberek, akik életeket mentenek olykor az életüket veszélyeztetve és manapság nem nagyon becsülik meg őket.

Amúgy meg nem az iskola szabja meg, hogy mit tanítanak, hanem államilag van szabályozva. Mikor levitték az infó meg a nyelv tanulását a szakközepekben, de menjenek heti 5-ször tesizni. Holott a legtöbb iskolának erre nincs kapacitása és akkor oldják meg délutáni szakkörökkel meg hasonlók, na de akkor mikor tanulnak a diákok?

Voltam egyetem alatt többször is fent az északi országokba tanulni, sokkal színvonalasabb az oktatás, gyakorlatorientáltak (még a humán képzések is), míg itt menjenek a gyerekek futni, meg nehogy valaki kiteljesedjen abban amiben igazán jó, hanem menjen és tanuljon valami reált.

A fegyintézet amúgy erős túlzás, főleg hogy 16 évre levitték a korhatárt és nagyon erősen szakiskolákba akarnak mindenkit küldeni. Aki meg egyetemre szeretne menni jól megszívatják, hogy fizessen minél többet, menjen el az egésztől a kedve, nyilván a birkákat könnyebb irányítani ( mert ezt törin és magyaron is tanítják, hogy hányszor eljátszották már ezt az emberekkel, a tanulatlan hülyéket mennyivel könnyebb irányítani) .

2014. nov. 28. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!