Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BGF-PSZK vagy Corvinus?...

BGF-PSZK vagy Corvinus? Lerágott csont tudom, de mégsem találok igazán olyan véleményeket itt, ahol ki is vannak fejtve részletekbe menően a miértek.

Figyelt kérdés

Kérem olyan írjon, aki tényleg valamelyik intézménybe jár és menjen bele egy kicsit a részletekbe legyen szíves.

Az nem érdekel, hogy melyiknek nagyobb a hírneve, vagy ki mennyit keres utána, melyik hol van a ranglistákban, ezek fent vannak a neten.

Amire kíváncsi vagyok, hogy a pénzügy-számvitel szakon elsajátítandó tárgyakat hol lehet igazán jól megtanulni.

Tavaly érettségiztem, egy évet külföldön voltam 489 pontom van, szóval bármelyik jöhet, de csak azért nem megyek a Corvinusra, mert magasak a ponthatárok.

BME-re járók okoskodásától megkímélném magam.

Megy a zöld kéz mindenkinek, aki érdemien hozzá tud szólni. Köszönöm.

2014. nov. 11. 21:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezt most ugy mondtad, mintha a Corvinuson nem lenne gyakorlat. Dehogy nem. Csak az elmeleti reszek aranya nagyobb. De a gyakorlatnak meg az elmelet az alapja, ergo ha erdekel, ugyanugy be tudod potolni a hianyossagaidat.

Amugy most nem ertem miert lovaglunk ennyire a matekon, csak arra jo, hogy fejlessze a logikat. De amugy a BGF-en kernek elmeletet is. Epp tegnap meselte az ismerosom, mi volt a multkori zh-ba. Nalunk nem kernek, nem kell felesleges definiciokat, mev bizonyitasokat megtanulnunk, sot az eloadasok fele is peldamegoldasokbol all.

Ezt csak azert irtam, mert egyaltalan nem nem ennyibol all az egesz, hogy a BGF gyakorlati kepzest ad, a Corvinus elmeletit.

En spec tudtam, hogy en volt elit gimisek kozott jobban erzem majd magam.

Teljesen kulonbozo vilag a ket iskola, az, hogy nem vagy tarsasagi ember az egyaltalan nem baj. En sem. De a mai vilagban nem tanacsos tulsagosan befele fordulni. A Corvinuson tobb gazdag ember fia\lanya tanul, igy komolyabb kapcsolati toket tudsz kialakitani, a mai vilagban legalabb annyira fontos, mint a szaktudas.

Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a magyarorszagi business szakok tragikusan el vannak maradva a nemzetkozi szinvonaltol.

2014. nov. 15. 10:46
 12/21 A kérdező kommentje:

Nem lovagoltam a matekon, csak mivel ezt hoztátok fel utánanéztem a tananyagoknak.

Persze, nem is azt mondtam, hogy antiszociális vagyok, de a partizás, gólyatábor, közösségi összeborulások nálam nem népszerűek.

Tegnap kicsit keresgettem itt a gyikon és az egyik hozzászóló elég részletesen kitárgyalta, hogy azért a BGF nem olyan rossz, attól függetlenül, hogy nem a Corvinus és elég messzire el lehet jutni azzal a diplomával, az viszont elé riasztó, hogy a gyakorlati tárgyakat nem elég mélyen tanítják a Corvinuson. Ezért lamentálok.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..

Abban igazad van, hogy a gyakorlatnak az alapja az elmélet, de a kutatások azt mutatják, hogy amit hall az ember, azt gyorsan elfelejti, amit olvas azt már kevésbé, de amit gyakorlatban is mélyen elsajátít, az a legmaradandóbb és a munkaerőpiacnak is kézzel fogható tudásra van szüksége a mainstream alapján.

Az, hogy mennyire van elmaradva a magyar oktatás a külhonitól sajnos nem újdonság, de az alapképzést mindenképpen itthon szeretném megcsinálni.

2014. nov. 15. 12:05
 13/21 anonim ***** válasza:

Nem is felteteleztem, hogy antiszoc vagy, en is olyan vagyok mint te. De attol fuggetlenul gyakorlatokrol egy csomk mindenkit megismertem, es bizony ra van kenyszerulve az ember, hogy masokkal dolgozzon, mert rengeteg csoportos beadandonk van. Akarva akaratlanul megismersz embereket.

En egyeni szimpatia alapjan dontottem inkabb, olyan intezmenybe akartam menni, ahova nem kin jarni 3 vagy esetleg 5 evig. Engem a hajamnal fogva sem tudtak volna a BGF-re rancigalni, valaki meg pont az ellenkezojet mondja. :D

A belinkelt kerdesnel is en vagyok az egyik vitazo fel, nyilvan golyakent nem tudok olyan eros erveket felhozni, mint a BGF-es kollega, mivel o mar vegzett.

Kicsit engem is elbizonytalanitott, de ha megegyszer jelolni kene iskolakat akkor sem tennem elore. De a lenyeg a vegen van, hogy mind a ket intezmeny szuper, egyikkel sem jarsz rosszul. A big4-nal egyarant vannak mind a ket iskolabol.

2014. nov. 15. 12:37
 14/21 A kérdező kommentje:

Köszi, az utolsó hsz-ed sokat segített a döntésben.

"olyan intezmenybe akartam menni, ahova nem kin jarni 3 vagy esetleg 5 evig", ez tényleg fontos és mivel én elég praktikus és gyakorlatias típus vagyok rosszul érezném magam egy túlzottan elméleti közegben, úgyhogy BGF lesz.

Köszi szépen mégegyszer mindenkinek.

2014. nov. 15. 13:44
 15/21 anonim ***** válasza:

Énis a BGF-re járok, pénzügy és számvitelre, most vagyok 2.éves

Nagyon javaslom ezt a szakot, tényleg igaz a gyakorlatorientáltság.

Félév elején írtunk egy tesztet számvitelből, és a legjobb 10 embernek lehetősége van most részt venni egy úgynevezett Tanirodai programon (Könyvelőiroda)

Ha jól tudom, minden félévben van ilyen lehetőség.

Énis bejutottam, és ez pl arról szól, hogy könyvelőprogramokon dolgozunk, megnyitjuk a céget, könyveljük a bizonylatokat, és majd összeállítjuk a beszámolót.(Mérleget, eredménykimutatást, kieg.mellékletet)

Amit egyébként meg is tanultunk már így a pár félév során, de most láthatjuk, hogy ez hogyan is működik majd a valóságban.

Nem tanár tartja ezt, hanem egy könyvvizsgálók, egyébként.

(Mellesleg akár a tanáraink is tarhatnák, mert a nagy részük könyvvizsgáló - és itt most a számvitel tanszékről beszélek)

A számvitel tanszék itt KIMAGASLIK, az itt lévő tanárok nem csak kiváló szakemberek, de pedagógusok is egyben, hihetetlen, de nem tudok onnan olyan tanárt mondani, akit nem ajánlanék senkinek, mindegyik tanár SZERET tanítani.

A pénzügy tanszék nem valami jó most, ugyanis sok jó oktató ment nyugdíjba mostanában, úgyhogy arról nem tudok ilyen jókat mesélni, ott most sok a fiatalabb tanár, és megy a szívatás rendesen...

A nyelvi tanszék nagyon jó, 3 félév nyelvoktatás van, és sztem elég erős.

Matekkal én csak azért nem szenvedtem, mert jártam a matekingre (különóra, keress rá - google), és így 4, 3-assal átmentem mindkettőből. (Úgy, hogy elmélethez semmit nem írtam, tehát kb hibátlan lett a számolás)

Viszont ha nem járok különmatekra, énis szenvedtem volna, vagy buktam volna, mint sok ismerősöm...ugyanis nem adják le jól az anyagot, és ahhoz képest amit leadnak, sokkal-sokkal nehezebb a vizsga...

És én pl. 95% matekérettségivel jöttem ide, de 100%, hogy nem ment volna a mateking nélkül.

tehát ezt javaslom mindenkinek.

A számvitelt meg olyan szinten megszerettem itt, hogy tényleg hálát adok, hogy az utolsó pillanatban végülis ezt a szakot választottam.

Egyébként itt van olyan, hogy 4. félév után, tehát a 2. nyáron lesz egy kötelező 4 hetes nyári gyakorlat, amiről ugyanúgy kell majd írnod egy szakdolgozat-félét, nyilván rövidebbet, és azt is meg kell védeni, így kezdheted el az utolsó, 3. évedet a suliban.

Én pl. ezt is tök hasznosnak látom, hogy felkészítenek majd a nagy szakdolgozatra :)

2014. nov. 18. 14:48
 16/21 anonim ***** válasza:

Másodéves Bce Ak-s vagyok, de az első évet PSz-en végeztem(szakot váltottam egyéni érdeklődés miatt, és addig nagyon hasonlóak a tantárgyak, szóval így se csúszok).

Megítélni a kérdést nem nagyon tudom, pár szubjektív dolgot tennék hozzá: Lukács János(nem kis ember könyvvizsgálatból Mo-n, talán ez is plusz) elemezte egyszer órán, hogy a PSz szak mellé mennyire igazságos a mérlegképes könyvelőit odaadni. Azt mondta, hogy ez először csak a BCE-n volt, később minden egyetem PSz szakán. Ezzel kapcsolatban mondta el azt a tapasztalatát, hogy azok, akik BGF-ről jönnek Számvitel mesterre, közel sem tudnak annyit, mint akiket a BCE-n ő is tanított. Nem tudom, hogy csak hazabeszélt, vagy ez tényleg így van-e.

Másik dolog a közeg. A felvételi pontok sokkal magasabbak BCE-n, emiatt az odajárók is okosabbak, könnyebben tanulnak (általánosságban igaz csak ez, egyénileg lehet számottevő zseni BGF-en is, és sok intelligens ember fordít túlságosan sok energiát bulizásra tanulás helyett BCE-n is). Egy színvonalasabb helyen jobban teljesít az ember, jobban rá van kényszerítve a versenyre stb.

Még egy, egyetemtől független tanács: ha szereted a matekot, logikai feladatokat, nem ajánlom a számvitelt, az első félév számvitel után a számvitel csak magolás, 4 alapműveletnél sokkal több matek sehova se kell (én ezért hagytam ott).

Végezetül annyit mondanék, hogy ha nagy szorgalommal végigcsinálod akár a BGF-et, akár a BCE-t, jó eséllyel kapsz jó helyen állást.

2014. nov. 25. 02:30
 17/21 anonim ***** válasza:
87%

Én BGF-PSZK-ra járok,de van kettő barátnőm aki Corvinuson jár PSZ-re,így róluk is tudok kisit beszélni. A BGF-ről azt tudom mondani,hogy én személy szerint nagyon szeretem,és a számviteli része sokkal jobb,mint a pénzügyi. Itt a számviteli tanszéken én sem tudnék olyan tanárt mondani akit ne ajánlanék! Elképesztő ahogy megszerettették velem a számvitelt :) öröm bejárni az előadásokra,gyakorlatokra. A hallgatói élet is nagyon színes,és itt is elég jó kapcsoaltokat ki lehet alakítani. Nagyon gyakorlatias a suli.

Gazdasági matematika nagyon nehéz,talán azért ,mert nincs egy rendes tanár sem belőle.. szóval arra készülj fel,hogy külön tanárra perkálni kell :S

Sokat kell tanunli,mert nagy a követelmény.

Negatívum: szerintem az,hogy fizetősre felvesznek szinte bárkit,plusz sok lim-lom szak "HR,Emberi erőforrások" akik miatt tömve van a suli furcsábbnál furcsább alakokkal. Igaz,hogy kibuknak,de mindig jönnek újak és engem kicsit zavartak. Valóban nem a gazag szülők krémje tanul itt,de nem azért jöttünk ide,hanem tanulni :)

Corvinusról annyit hallottam két barátnőmtől ,hogy " aa dehogy nehéz,én középsuliban 3-as voltam matekból,itt meg simán megy minden. " "elég sokat kell magolni igen" Plusz volt onnan egy végzős lány aki tanított matekból,de sokszor előfordult,hogy nem tudta rendesen megoldani a BGF-es gazdmatek követelményt. De szerintem is,ha pénzügy jobban érdekel akkor Corvinus,ha számvitel BGF!

2014. dec. 3. 00:16
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az utolsó három válaszolónak is, mindenkinek ment a zöld kéz.

Nagyon sokszínű és érdekes beszélgetés lett ebből a kérdésből, amit nagyon köszönök nektek.

2014. dec. 3. 12:08
 19/21 anonim válasza:
100%

Matek BGF PSZK Kollár Tanárnőnél 100% hogy meg van. Nekem elsőre is 4-es lesz (bár nem rakták még fel a neptunba de nem tudok olyan keveset produkálni hogy 3as legyen):D jó mondjuk nyilván ki kell gyakorolni meg nem árt ha alapból van hozzá agyad de nem vészes.

18/L

2014. dec. 11. 13:12
 20/21 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy pénzügy vagy számvitel szakirányra akarsz-e majd menni. Normálisan pénzügyet csak a Corvinuson oktatnak, van pénzügyi laboratóriuma, ahol gyakorlatorientáltan azt tanulod, amit valójában fogsz majd csinálni egy cégnél, nem elméleteket magolsz vagy pénzügyi számításokat csinálsz papíron mint a bgf-en.

[link]

Igazából mondhatnám azt, hogy ha számvitel akkor bgf, mert mindenki azt mondja, hogy az gyakorlatorientáltabb, de manapság már ez se nagyon igaz.

A corvinull-t meg hagyjuk, az ügyintézés a bgf-en se jobb, meg egy hibás fal miatt hisztizni nevetséges. 4 év alatt meg sok változás is történt. :)

2014. dec. 30. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!