Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Túlbonyolítanám a dolgot?

Túlbonyolítanám a dolgot?

Figyelt kérdés

Még csak hetedikes vagyok mégis már kiválasztottam a gimimet ( na azért túlzásokba ne essünk, kiválasztottam 50-et, aztán csak a neve alapján kiszanáltam a felét, annak is a felét, azt figyelembe véve, hogy milyen hosszú az út oda a Keleti pályaudvartól, mindegyiknél megnéztem google térképen milyen messze van.....aztán annak is a felét és kb. maradt nyolc azokat átnéztem ( mármint tanulmányoztam a honlapját) és felírtam a nyolc legfontosabb szempontot, az alapján kettőt ejtettem ki, így maradt hat ( az egyik kiejtettet majd második helyre szándékszom írni), amik közül még döntenem kell.)

Szám szerint három kérdésem van:

1.: Mondanátok nekem szempontokat, hogy mik alapján szanáljak még? Az eddigiek: Legyenek versenyek ( tehát vegyenek részt számos versenyen, lehetőleg legyen háziverseny is, de azt nem tartom fontosnak. )

-Tanulni szeretném az --orosz, német, olasz, spanyol, francia, talán latin nyelvek-- valamelyikét

-Ez egy olyan szempont aminek nem muszáj teljesülnie, de nem lenne rossz, ha a szóbeli felvételi követelményei közzé lennének téve

-Természettudományi munkaközösségek

-A kolesz nem kötelező, szeretek korán kelni, ráadásképp a vonaton is lehet aludni ( feltéve ha nem rabolnak ki vagy egyéb)

-Matematika és normál tagozatos osztálya is legyen

-Az eddigi versenyeredmények legyenek "színesek", mármint ne csak egy tantárgyból legyenek, természetesen ezt a kritériumot felülírja, ha azok csak matek versenyek, de én minden másból is járok versenyekre

-Jó lenne ha a suli részt venne az OKTV-n

-Ehhez KELLENÉNEK MÉG SZEMPONTOK!!

2.:Tényleg túlbonyolítom ?( valószínűleg igen:)

3.:Melyiket válasszam?

Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium

Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnázium

Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium

Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola

ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium

Veres Pálné Gimnázium

2014. okt. 29. 17:05
 1/9 A kérdező kommentje:

Azt a vonaton alvós dolgot úgy értettem, hogy sokan alszanak a vonaton és bár nem biztonságos mégis megteszik, egyszer mindenkivel előfordul csak vigyázni kell vele, nehogy bármi történjen, ezt az utóiratot azért írtam, mert tudom, hogy nem szabad a vonaton aludni, és másokat ez felháborít, mert bármi megtörténhet.

Azt elfelejtettem, hogy a válaszokat előre is köszönöm, a kérdés olvasására és a válasz megírására fordított időt nagyra értékelem :)

2014. okt. 29. 17:09
 2/9 anonim ***** válasza:

Amiket felsoroltál azok közül a Fazék a legjobb. Nem is kell tovább keresgélned, jó a közösség, színvonalas a tanítás, a nyelvoktatási jó, rengeteg közösségi program van, versenyek, van matek tagozat és közel van a Keletihez.

Szóval ne bonyolítsd tovább:

Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium

2014. okt. 29. 18:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát mennyi az átlagod? Amúgy én is hetedikes vagyok és ezeket néztem ki :O :D Mik a szempontok? amúgy amit a 2 irt az egy kicsit olyan hogy oda mész és kész de nem akarok belekötni! Inkább reál vagy humán tárgyakban jeleskedsz jobban ? :)
2014. okt. 29. 21:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Még csak véletlenül sem "oda mész és kész" alapon írtam.

Annak alapján jeleztem a véleményemet, amiket leírt. Ha végigolvastad volna, amit írt a kérdező, akkor azt is feltüntette, hogy matek és egyéb tanulmányi versenyekre jár. Ráadásul leírta, hogy miben jó és a szempontjait is.

Az öcsém idén érettségizett a Fazékba, kétszer nyert OKTV-t, rengeteg sulin belüli tanulmányi versenyen is volt, matek diákolimpia (nemzetközi) 3. helyezett lett, beszél három nyelven és mindezt külön tanár nélkül. Három tárgyból csinált emelt érettségi (matek, fizika és kémia), mindegyik 95% feletti volt. Azt hiszem van némi rálátásom a Fazekasra.

De bocs, hogy válaszolni mertem a kérdésre.

2014. okt. 29. 21:44
 5/9 anonim ***** válasza:
azért kérdeztem meg hogy igazából mi is érdekli mert írta a matekot a természet tudomány és a nyelveket.. és hát ez sok tantárgyat jelent :)
2014. okt. 29. 22:26
 6/9 anonim ***** válasza:
és ha nem olvastam volna végig hogy válaszoltam volna???
2014. okt. 29. 22:27
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, még nyugodtan írhattok!
2014. okt. 30. 17:29
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon jó lenne ha valaki írna szempontokat, amelyek alapján még szűkíthetném a kört!
2014. nov. 2. 19:37
 9/9 anonim ***** válasza:
hát ha neked az szempont, hogy aludhass a vonaton, akkor jóét... és igen, egy kicsit(!) bonyolítod a helyzetet!
2014. nov. 5. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!