BME-re mehetek fizika nélkül?
Figyelt kérdés
eddig nem tudtam hogy hova akarok tovább menni. gimis vagyok 12-es . Most fogalmazódott meg bennem,hogy valamilyen mérnök ,gépész,villamos,építész .Viszont fizikát már nem is tanulok több mint 1 éve érettségizni is valszeg föciből fogok mert azt vettem fel faktnak(földtudományra akartam menni de rájöttem,hogy nehéz lenne majd késöbb elhelyezkedni) .Be kerülhetek emelt szint nélkül ha jó sikerül a többi érettségi( 4-5-öst megtudom tanulni ) valamint 2 középfokú nyelvvizsgám van.2014. okt. 16. 21:04
21/21 anonim válasza:
Végeztem BME TTK-n BSc-t, aztán ELTE-Corvinus-on MSc-t, jelenleg PhD-zek.
Őszintén megmondom nem feltétlenül a nehezebb szak a jobb. BME diploma nem feltétlenül ér többet a másik kettő egyeteménél a munkaerőpiacon, nem keres annyira sokat egy mérnök, mint amennyire nehéz elvégezni az adott szakot, ha értitek miről beszélek. Másik pedig, hogy a diplomások nagyon kevés része foglalkozik azzal, amire egyetemen tanították. A nagyon nehezen megtanulható és megérthető dolgokat pedig hamar elfelejti az ember. Szóval kicsit szkeptikus vagyok a BME-vel kapcsolatban, hosszú távon csak az számít, amit gyakorlatban gond nélkül tudsz alkalmazni, ebben BME nem feltétlenül előnyös. Mondjuk én TTK-s voltam, de ismerek sok mérnököt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!