BME-re mehetek fizika nélkül?
Engem gépészre vettek fel de inkább orvosira megyek. Kihagyok egy évet.
Amúgy a BME-re nem elég az emelt. Oda kettő kell... Főleg ha bent is akarsz maradni.
Az OE-t javaslom...
Nem akarlak elkeseríteni, de mielőtt a BME-t stabil fizika tudás nélkül megpróbálnád ajánlom figyelmedbe a youtube-on is megtalálható Orosz tanár úr óráiról készült videokat.
Az egy dolog, hogy eleve felvételitárgy, de olyan bukási arányt produkálnak, akik nem megalapozptt tudással mennek neki, hogy ihaj. Nem a felvételire kell csak koncentrálni, hanem arra, hogy bent is maradj :)
Utolsó vagyok
írd be a youtube keresőjébe, hogy "Műegyetem,kvantummechanika előadás, kis kritikával" és nézd végig, nem olyan hosszú kb 8 perc, de ebből betekintést kaphatsz a BME-n lévő oktatással és követelményszinttel.
Orosz tanár úr elmúlhatatlan érdemei.
Kérdező!
Ha nem kamu műszaki szakra akarsz jelentkezni, akkor másból kell érettségizned, mert nem fogsz tudni felvételizni.
Nézd ha nem tudod magad fél év alatt felhozni fizikából egy érettségire, akkor nem ajánlom a BME-t. (ne haragudj, hogy ilyen kíméletlenül őszinte vagyok)
A video amit láttál a legalapabb dolog és ugyan mókásnak tűnik, de amikor 95%-os emelt fizikával érkező társaidat látod kibukni (és nem azért,mert nem tanultak) az nem olyan vicces. Nem megtanulhatatlan, nem is állítottam.
Egy erős fizikai érettségire fel lehet készülni félév alatt, (nem nagyképűség, de 1,5 hónap alatt is kényelmesen) nemhogy fakton, önállóan is. A BME-n három hónapod lesz arra, hogy 6-8 olyan nehézségű tárgyra felkészülj, ami messze veri az emelt fizika érettségit.
Nem túlzás, amit mesélek. Látom, hogy kételkedsz és minden érettségiző így van vele, sőt az elsősök általában, de a BME-n puszira senkit nem engednek át, ha viccelődik egy tanár órán az azt jelenti, hogy addig sem az anyagot ad le, te ugyan jól szórakozol, de megszívtad, mert a vizsgán kérni fogja.
De tény, hogy le lehet a BME-n diplomázni, de ahhoz olyan hozzáállás is kell. Ezért mondtam, hogyha félév alatt nem tudsz felkészülni az emelt fizikára és mellé a többi érettségi tárgyra, akkor felejtős.
Amúgy a két nyelvvizsga nagyon dícséretes, csak a pontokon kívül a BME-n nem fog senkit érdekelni, a nyelvvizsga a BME-n olyan, mint az, hogy megvan az érettségid. Természetes.
Nem eltántorítani akarlak csak a realitásokkal próbálak szembesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!