Biosz és fizika vagy kémia! Melyiket választanád és milyen szinten? Minden tapasztalatot és építő kritikát szívesen várok.
Én személy szerint a biosz emelt, fizika közép kombót választottam tavaly:)
De tény, h aki kémiás volt, annak könnyebb. Ha mindenből nullán vagy, akkor inkább bioszt és kémiát javaslom.
(Az orvosi fizikának nem sok köze van a középsulishoz, ami meg van, az simán megtanulható. Viszont az első féléves -ill kicsit második féléves- kémia a komplett középsulis kibővítve:D)
Szerintem a biosz emelt könnyebb, de lehet csak azért, mert én tényleg elég sík vagyok kémiából, a bioszt pedig imádtam/imádom:D Vkinek a kémia a könnyebb.... Szerintem ha elkezded tanulni mind a kettőt, akkor látni fogod, h melyik megy jobban, melyiket szereted jobban:) De én biosz párti vagyok:)
emelt kémia közép biosz
Csak kíváncsiságból, melyik orvosira akarsz menni?
Ha rám hallgatsz, nem teszel két emeltet! Egyrészt azért, mert az elég sokat elárul, hogy már 60%-tól meg lehet kapni az 5-öst. Egyáltalán nem könnyű. Másrészt a plusz negyven pontot az emeltért úgyis csak egyszer kapod meg. Ha megírsz egy 50% kémiát és egy 70% bioszt akkor akkor gyakorlatilag a 200 pontból 120 pontod van. Ehhez hozzájön mondjuk a 40 pluszpont, így ezzel a kettővel elértél 160 pontot.
Sokkal jobban jársz, ha csak az egyikből teszel emeltet, mert nagyobbak az esélyed. Egy kémia/fizika közepet könnyebben meg lehet írni jóra, mint egy emeltet. És gondolom pl. az 50 helyett jobban mutatna egy 90%.
Egyébként én is orvosira készülök. Én bioszból emeltezek, mert inkább humán beállítottságú vagyok (jobban bevágom az anyagot, mint a képletek írkálását, reakciókat stb.) és emellé egy közép kémiám lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!