Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Biosz és fizika vagy kémia!...

Biosz és fizika vagy kémia! Melyiket választanád és milyen szinten? Minden tapasztalatot és építő kritikát szívesen várok.

Figyelt kérdés
Jövőre megyek orvosira, és még nem vagyok tisztában vele, hogy melyiket lenne érdemesebb, tudom, a kémia oda nagyon kell, de most csak az érettségi szempontjából(a másik tárgyat úgy is tanulgatnám mellette, de nagyon jót kell írnom).Perpillanat majdnem nullán vagyok mindegyikből, de 1évig mást nem fogok csinálni. Egy közepet és egy emeltet tervezek. Eddig az alábbiakra godnoltam: Kémia emelt, biosz közép VAGY biosz emelt,fizika közép VAGY biosz emelt, kémia közép. Fizika emeltet inkább kihagynám, de talán még fizikából vagyok a legjobb ezek közül, viszont mennyiségre a kémia kevesebbnek tűnik, és az egyik közepet szeretném már most májusban megpróbálni. Ötletek?
2010. jan. 21. 11:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én személy szerint a biosz emelt, fizika közép kombót választottam tavaly:)

De tény, h aki kémiás volt, annak könnyebb. Ha mindenből nullán vagy, akkor inkább bioszt és kémiát javaslom.

(Az orvosi fizikának nem sok köze van a középsulishoz, ami meg van, az simán megtanulható. Viszont az első féléves -ill kicsit második féléves- kémia a komplett középsulis kibővítve:D)

Szerintem a biosz emelt könnyebb, de lehet csak azért, mert én tényleg elég sík vagyok kémiából, a bioszt pedig imádtam/imádom:D Vkinek a kémia a könnyebb.... Szerintem ha elkezded tanulni mind a kettőt, akkor látni fogod, h melyik megy jobban, melyiket szereted jobban:) De én biosz párti vagyok:)

2010. jan. 21. 11:29
 2/12 anonim ***** válasza:
Emelt biosz és kémia közép.
2010. jan. 21. 11:34
 3/12 anonim ***** válasza:
Én a biosz-fizika emeltet választottam, szerintem ez a kettő könnyebb.
2010. jan. 21. 11:37
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. A kémia praktikusabb lenne, de fizikázni jobban tudok egyedül, mert kémiából teljes homály, de ha bent leszek nyáron ráfekszem. Most viszont szeretnék egy közepet, legfeljebb ha nem jön össze újra megyek, de így kényszeríteném magam, hogy májusig megtanuljam, csak már szorít az idő. Talán a fizika reálisabb, és a vizsga után látnám, hogy mi az ami nehezebben ment, hogy szokjam. Várom a további ötleteket, ma még gondolkodom rajta, viszont holnaptól valamelyiket elkezdem.
2010. jan. 21. 12:49
 5/12 anonim ***** válasza:

emelt kémia közép biosz

Csak kíváncsiságból, melyik orvosira akarsz menni?

2010. jan. 21. 13:45
 6/12 A kérdező kommentje:
Eddig a fizika közép, biosz emelt felé húz a szívem, egyébként általános orvosi, első helyen sote, mert pesti vagyok.
2010. jan. 21. 14:26
 7/12 A kérdező kommentje:
Hmm, lehet mégis 2 emeltet választok inkább, ahogy nézegetem a pontokat...2re talán jobb koncentrálni, mint még 1 nyelvre is mi a véleményetek?
2010. jan. 21. 15:18
 8/12 anonim ***** válasza:
én közép kémia és emelt vegyipari alapismeretekből tavaly:))
2010. jan. 21. 18:54
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha rám hallgatsz, nem teszel két emeltet! Egyrészt azért, mert az elég sokat elárul, hogy már 60%-tól meg lehet kapni az 5-öst. Egyáltalán nem könnyű. Másrészt a plusz negyven pontot az emeltért úgyis csak egyszer kapod meg. Ha megírsz egy 50% kémiát és egy 70% bioszt akkor akkor gyakorlatilag a 200 pontból 120 pontod van. Ehhez hozzájön mondjuk a 40 pluszpont, így ezzel a kettővel elértél 160 pontot.

Sokkal jobban jársz, ha csak az egyikből teszel emeltet, mert nagyobbak az esélyed. Egy kémia/fizika közepet könnyebben meg lehet írni jóra, mint egy emeltet. És gondolom pl. az 50 helyett jobban mutatna egy 90%.

Egyébként én is orvosira készülök. Én bioszból emeltezek, mert inkább humán beállítottságú vagyok (jobban bevágom az anyagot, mint a képletek írkálását, reakciókat stb.) és emellé egy közép kémiám lesz.

2010. jan. 22. 13:34
 10/12 anonim ***** válasza:
Hogy érted, hogy kettőre egyszerűbb koncentrálni mint még egy nyelvre is? Egy nyelvből mindenképpen kell érettségizned.
2010. jan. 22. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!