ELKTE - IK - PROGTERV // BME - VIK - MÉRNÖKINFÓ?
Üdv!
Láttam, pont alattam kérdezett egy olyat, hogy melyik lenne a jobb, de nem specifikusan erre a kettőre kérdezett rá. Szerintetek melyiken erősebb a matek és a programozás? Hol tanulhatnék többet, ahhoz hogy jó informatikus és jó programozó váljon belőlem? A felvi pontszámítója szerint 400 pontom van (ha minden összejön).
gyorsan gépelés hátránya:
ELTE - IK - PROGTERV // BME - VIK - MÉRNÖKINFÓ?
Mindegy milyen iskolába jársz, távolról sem lesz elég amit ott tanulsz ahhoz, hogy jó programozó legyen belőled.
Referenciát kérnek, a papírokra jó helyeken maximum rákérdeznek - a legtöbb jó programozó már az egyetem első néhány éve után abba is hagyja, mert sikerült bekerülnie valahova. Szóval ha ez a cél, akkor tanulj, rengeteget, sokkal fontosabb, mint az, hogy melyik egyetemre mész.
Az ELTE kicsit "magasabb szintről", elméletibb irányból közelít a dolgokhoz.
Ahogy a képzés neve is mutatja, program TERVEZŐ informatikusok végeznek ott. Akik ahhoz szereznek (alap) tudást, hogy nagyobb, összetett rendszerszereket/szoftvereket tudjanak megtervezni (és kivitelezni).
Sok a matek és nehéz.
A BME kicsit talán "gyakorlatibb" oldalról megy neki az egésznek, a hardverek irányából, végül is MÉRNÖK infó.
Ott van fizika és ha jól tudom különböző beágyazott rendszerekkel is lehet ismerkedni.
Alapnak mind a kettő jó, ha tanulsz és gyakorolsz mellette. Ezekkel nagy baj nem érhet.
Az is igaz, hogy nem "kell" a papír a jó munka szerzéshez, DE a komolyabb helyekre, ha nincs papírod, akkor be sem hívnak, mivel sok a jelentkező és egy diploma legalább egy kicsit jelzi azt, hogy valami alapozáson átestél.
(Hidd el interjúztattam én is embereket, azért ég és föld tud lenni a különbség egy otthon sokat gyakorolt és egy diplomás között. Nem a diplomás sem tud mindent, de legalább egy rendszerezett, összeszedett alaptudása már garantáltan van.)
#5 válaszoló: "DE a komolyabb helyekre, ha nincs papírod, akkor be sem hívnak" - Szerintem a Google elég komoly cég és köztudott tény, hogy oda sem elvárás a diploma.
Mérnökinfó és proginfó között van némi átfedés, de elég nagy különbségek is vannak a képzésben. Én azt mondom, hogy ha szereted a fizikát (szívesen tanulod - persze matek és programozás mellett), akkor mérnökinfó. Egyébként proginfó. (Fizikából sem voltam rossz, de speciel nem nagyon kötött le)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!