Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELKTE - IK - PROGTERV // BME...

ELKTE - IK - PROGTERV // BME - VIK - MÉRNÖKINFÓ?

Figyelt kérdés

Üdv!

Láttam, pont alattam kérdezett egy olyat, hogy melyik lenne a jobb, de nem specifikusan erre a kettőre kérdezett rá. Szerintetek melyiken erősebb a matek és a programozás? Hol tanulhatnék többet, ahhoz hogy jó informatikus és jó programozó váljon belőlem? A felvi pontszámítója szerint 400 pontom van (ha minden összejön).

2014. szept. 21. 09:14
 1/7 A kérdező kommentje:

gyorsan gépelés hátránya:

ELTE - IK - PROGTERV // BME - VIK - MÉRNÖKINFÓ?

2014. szept. 21. 09:15
 2/7 anonim ***** válasza:
66%
ELTE > BME
2014. szept. 21. 09:20
 3/7 anonim válasza:
22%

Mindegy milyen iskolába jársz, távolról sem lesz elég amit ott tanulsz ahhoz, hogy jó programozó legyen belőled.

Referenciát kérnek, a papírokra jó helyeken maximum rákérdeznek - a legtöbb jó programozó már az egyetem első néhány éve után abba is hagyja, mert sikerült bekerülnie valahova. Szóval ha ez a cél, akkor tanulj, rengeteget, sokkal fontosabb, mint az, hogy melyik egyetemre mész.

2014. szept. 21. 09:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Elég sok helyen hallottam - láttam, hogy inkább a tudás számít, mint a papír. Honnan könnyebb elindulni? Mi a különbség a két egyetem között? Ha kihagyom az egyetemet, az sem jó, mert semmi papírom sem lesz arról, hogy tudok is valamit. Referenciának miket kérnek? Írtam ezt, meg ezt a játékot, középiskolában robotino-t programoztam, pl egyetemen beszállok egy kisebb projectbe?
2014. szept. 21. 09:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Az ELTE kicsit "magasabb szintről", elméletibb irányból közelít a dolgokhoz.

Ahogy a képzés neve is mutatja, program TERVEZŐ informatikusok végeznek ott. Akik ahhoz szereznek (alap) tudást, hogy nagyobb, összetett rendszerszereket/szoftvereket tudjanak megtervezni (és kivitelezni).

Sok a matek és nehéz.

A BME kicsit talán "gyakorlatibb" oldalról megy neki az egésznek, a hardverek irányából, végül is MÉRNÖK infó.

Ott van fizika és ha jól tudom különböző beágyazott rendszerekkel is lehet ismerkedni.

Alapnak mind a kettő jó, ha tanulsz és gyakorolsz mellette. Ezekkel nagy baj nem érhet.

Az is igaz, hogy nem "kell" a papír a jó munka szerzéshez, DE a komolyabb helyekre, ha nincs papírod, akkor be sem hívnak, mivel sok a jelentkező és egy diploma legalább egy kicsit jelzi azt, hogy valami alapozáson átestél.

(Hidd el interjúztattam én is embereket, azért ég és föld tud lenni a különbség egy otthon sokat gyakorolt és egy diplomás között. Nem a diplomás sem tud mindent, de legalább egy rendszerezett, összeszedett alaptudása már garantáltan van.)

2014. szept. 21. 11:04
 6/7 anonim ***** válasza:

#5 válaszoló: "DE a komolyabb helyekre, ha nincs papírod, akkor be sem hívnak" - Szerintem a Google elég komoly cég és köztudott tény, hogy oda sem elvárás a diploma.

Mérnökinfó és proginfó között van némi átfedés, de elég nagy különbségek is vannak a képzésben. Én azt mondom, hogy ha szereted a fizikát (szívesen tanulod - persze matek és programozás mellett), akkor mérnökinfó. Egyébként proginfó. (Fizikából sem voltam rossz, de speciel nem nagyon kötött le)

2014. szept. 21. 12:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem elvárás, de mégis a kiírásban fel szokták tüntetni, hogy BSc/MSc diploma.
2014. szept. 21. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!