Van köztetek olyan aki amikor iskolába járt, általános, gimi, nem vett részt a tornaórákon mert igazságtalannak érezte hogy másokkal fizikailag összehasonlítsák, osztályozzák?
ha nincs mi a véleményetek egy olyan gyerekről aki max megjelenik, de nem vesz részt rajtuk?
ugyanis bántja az hogy fizikai veleszületett teljesítő képességét mérik össze másokéval, és ezt akarják leosztályozni. ezáltal bizonyítványt állítani ki arról, hogy mennyit is 2 "ér".
én ilyen voltam. a szüleim miatt nem mert megbuktatni a tanár mert tudta hogy anyám szakmailag tökreteszi, apám meg testileg ( anyu kapcsolatai polgármesteri szinten van, apum meg hivatásból erős ember)
mellesleg most már egyetemista hallgató vagyok, és jó felé haladok. de sosem bírtam elviselni hogy engem a fizikai erőnlétem alapján valaki is megítéljen. lehet nem vagyok erős, és nagy, de van eszem. és azzal akarok érvényesülni.
"fizikai veleszületett teljesítő képességét mérik össze másokéval"
- Vagy nem. Ismerek egy pár tornatanárt, de senki sem a veleszületett teljesítőképességet méri össze a másikéval, hanem a szorgalmat. Egyébként mi van a többi tantárggyal? Talán mindenki ugyanolyan szépen rajzol születésétől fogva? Vagy ugyanolyan jól tudnak fejben számolni?
A szüleid jól elkényeztettek.
"ha lesz gyerekem én biztos felmentetem, majd a gyerek eldönti mit mikor szeretne csinálni"
- Én iskolában dolgozom. Sok gyereknek itt sosincs kedvük matekhoz, magyarhoz, történelemhez, angol nyelvhez, de még testneveléshez. Nekik milyen jövőt jósolnál?
"ne mosd össze a fizikai és a szellemi teljesítőképességet"
- Akkor esetleg a sok félrebeszélés helyett mutass rá, mi is a különbség a kettő közt.
"nyilván ha valaki nem akar tornázni, nem lesz semmi baja ha tanul. de ha valaki nem tanul és csak rugdossa azt a rohadt labdát, annak annál inkább.... nem lehet a torna órát és a szellemi tudást összemosni."
- Ha valaki sosem mozog, ugyanúgy káros. Nem véletlen, hogy a mi kultúránkban mindig is összefüggött a testi és lelki nevelés.
tökéletesen korrektnek érzem. azonban nem tudom milyen érvet vársz arra hogy, idézem "Kérdező te ritka nyomorék vagy."....
amúgy jó látni, ahogy jöttök anyázni, betanított birkák módjára. jókat mulatok hogy mennyire nem bírják egyesek elviselni ha valaki nemet mond társadalmi normákra, mennyire felkavar ez egyes tompa agyú majmot :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!