A Corvinus? Ne nevettess már! Még ha valamilyen kis nóném főiskoláról kérdeznéd ezt.
2014. szept. 15. 21:30
2/20 anonim válasza:
Az túlzás, hogy szabadidőközpont, az viszont igaz, hogy az órarendet elég lazára is meg lehet csinálni. De hamarosan megjelennek a BME-s megmondóemberek, majd ők leírják a tutit. :)
2014. szept. 15. 21:45
3/20 anonim válasza:
A volt kertészeti egyetem része az elég kemény, kemény vizsgák, sok terepgyakorlat stb. A közgazdászokról viszont én is csak rosszat hallottam, továbbá volt olyan ismerősöm aki párhuzamosan tolta a Corvinust meg a BME gépészt, a gépészt kezdte később, mert önmagában a Corvinus nem volt neki elég kihívás. Tehát én hajlok afelé, hogy a Corvinus közgáz tényleg olyan, mint amit a BME-re járók mesélnek. Büfé. Továbbá arról sem szabad elfeledkezni, hogy a Corvinust az MSZP kormány futtatta fel, szerintem némileg mesterségesen és most az egyetem a széthullás szélén áll.
2014. szept. 16. 11:12
4/20 anonim válasza:
Hát nekem mások a tapasztalataim. A volt kertészetis karok borzasztó gyengék. Sohasem volt a Kertészeti jó egyetem, de azóta sokat hanyatlott. Vicckategória az egész budai campus. A terepgyakorlat az egy kirándulás, nehéz tárgyak pedig nemigen vannak. Biometriából és növénytanból szoktak buktatni, de egyik tárgy sem különösebben ördöngős.
A Pesti Campust (volt Közgáz) sokan bírálják, de közgazdaságtudományban kétségtelenül legjobb az országban (mégha ezzel nem is mondtam sokat), csak most politikai okokból sokan támadják.
2014. szept. 16. 20:12
5/20 anonim válasza:
Kertészeti Karra jártam ,de bőven volt órám a pesti campuson is.Tantárgya és tanára válogatja.A kertészetin alapozó tárgy a növénytan ,az a legkeményebb,temérdek mennyiségű latin és biológia aminek igen nagy szórása van az elsőévesek körében.A matek alapú tárgyak mindkettőn ugyanannyira nehezek (nagyon).Közgáz karokon a pénzügy,számvitel amit szinte lehetetlen elsőre megcsinálni.De mint említettem nagyon sok múlik azon hogy ki a tanár,méginkább h kinél vizsgázol,milyen formában (szóbeli v írásbeli),tudsz-e puskázni stb.,ez mind a mázlifaktoron múlik.A "szabadidőközpont" jelzőt a félalkoholista,BME-s mérnökhallgatók találták ki,miszerint nekik sokkal többet kell értelmes és kemény reáltárgyakból tanulniuk mint a folyó másik partján tanulóknak.Előszeretettel hangoztatják hogy a közgazdaságtan és hozzá hasonló elméleti tantárgyak csak tények nélküli marhaságok.Ez az állítás teljesen alaptalan és infernális baromság.Sajnos van olyan primitív hallgató aki ezt az ellentétet annyira véresen komolyan veszi mint az Újpest VS Fradi szurkolók.
Összegezve :
-NEM SZABADIDŐKÖZPONT
-BE KELL JÁRNI (nem muszáj természetesen de akkor garantáltan megbuksz a vizsgán)
-lehet bulizni,piálni,kocsmázni de mértékkel
2014. szept. 17. 12:08
6/20 anonim válasza:
Bármelyik egyetem lehet szabadidőközpont, ha leszarod. A BME-s gyerekek meg azért sírnak mindig, mert a Corvinuson van MO. legjobb közgazdász képzése, ők meg csak mögötte kullognak. Inkább ha bulizni akarsz akkor menj a Nyíregyi főiskolára. https://www.youtube.com/watch?v=rWUASjT-_RU
2014. szept. 18. 12:48
7/20 anonim válasza:
A BME-sek a saját közgazdászaikat is lenézik, szóval nem hiszem, hogy konkrétan azért nem szeretnék a Corvinust, mert a Corvinus bármiben jobb lenne. De szerintem nem is jobb, csak megfelelő hátszelet kapott évekig megfelelő politikai pártoktól. Szerencsére már nincs hátszél.
2014. szept. 18. 18:00
8/20 anonim válasza:
jaj hagyjuk már ezt az ismerősöm ismerősének az ismerőse bme-re és corvinusra is egyszerre járt, és megmondta, hogy gagyibb a bce, mert ez mind kamu, aki szerint nem kell tanulni, az próbálja megcsinálni tanulás nélkül, már ha felveszik egyáltalán.
2014. szept. 18. 18:09
9/20 anonim válasza:
Nővérem előbb BME-t végzett (ÉŐK), évekkel később pedig Corvinust (GTK), és a BCE-n volt vizsga ami nem lett meg neki elsőre, de összességében össze sem hasonlítható a két egyetem. A Műegyetem után tényleg vicc a Corvinus, de ez személyfüggő, én mindkettőn kibuknék az első vizsgákon :D
2014. szept. 21. 17:59
10/20 nevrokon válasza:
Én jó sok évvel ezelőtt végeztem a MARX KÁROLY közg. tud. egyetemen. Ténykérdés, hogy nincsen létszám ellenőrzés, hogy ki milyen előadásra megy (ha azóta nem változott), de ez nem mond semmit az oktatás minőségéről. Szerintem.
Azokra a tárgyakra bejártunk, amire érdemes volt, ami a tanároknak volt visszajelzés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!