Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek jó leszek így én...

Szerintetek jó leszek így én az orvosi egyetemre?

Figyelt kérdés

Mióta az eszemet tudom mindig is orvos akartam lenni. Kitűnő vagyok mindenből, de inkább magolok és gyorsan elfelejtem a dolgokat. Nyolcadikban nagyon rossz kémia tanárom volt, a számításokat magamnak tanultam meg, nem magyarázta el rendesen...Most új tanárt kaptam aki arról beszélt hogy a kémia emelt mennyire nehéz....

A biosszal úgy vagyok h ami érdekel megjegyzem, ami meg nem elfelejtem(általában az állatokkal vagyok így) :( Ha úgy tanulnák, hogy rendszeresen akkor ez másképp lenne?( mindig úgy csináltam h csak a nagy dogákra tanultam)

Eddig bíztam benne hogy orvos leszek, de most elkezdtem kételkedni magamban :(( nagyon elszomorodtam,hogy nem vagyok elég jó és kiesek az első évben, ha egyáltalán felvesznek :( semmi másban nem tudom magam elképzelni, imádok segíteni az embereken, érdekel az emberi test működése.

A szorgalmammal semmi baj..

Bocsánat a hibákért, általában jobb vagyok helyesírásból, de lefárasztott a hét.

2014. szept. 5. 20:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Jahj már. Miért ne vennének fel? Miért esnél ki?

Fő a pozitív hozzáállás. Ha felvesznek, akkor olyan hülye nem lehetsz, ergo már csak rajtad múlik, hogy elvégzed-e vagy sem. Ha meg nem vesznek fel elsőre, de mégis ezt akarod, akkor majd felvesznek másodjára. Nem te lennél az első, aki nem első próbálkozásra kerül be.

Fel a fejjel, ne legyél ilyen kishitű!

2014. szept. 5. 20:37
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást. Hát hülye nem vagyok, akkor gondolom nem lettem volna kitűnő egy elég erős középiskolában( hatosztályos.Attól félek, hogy nem tudom majd a kémia emeltre a számításokat és bukik az egész...mehetnék fizikából is, de mivel kéttanítási nyelvű gimnáziumba járok ezért angolul kéne emelteznem belőle, az meg nehezebb, gondolom :DD
2014. szept. 5. 20:41
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Miért, kémiából nem kell angolul? Amúgy a számolásokat szerintem be lehet gyakorolni. Bár én nem érettségiztem kémiából, főleg nem emelten, szóval könnyen beszélek:DDD
2014. szept. 5. 20:56
 4/18 A kérdező kommentje:
Fizikát és földrajzot + civilizációt tanulok angolul. Jobban megérné fizikából érettségizni? Egy vagy kettő tantárgyól úgyis kell angolul...könnyebb a fizika?
2014. szept. 5. 20:58
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, szerintem nem. Én csak közepeztem belőle, az nekem pont elég volt. Az emeltet nem hiszem, hogy meg tudtam volna olyan jóra írni:D Én inkább a kémiával próbálkoznék, ha muszáj lenne.
2014. szept. 5. 21:21
 6/18 A kérdező kommentje:
A közép nehéz volt? Magyarul vagy angolul érettségiztél?
2014. szept. 5. 21:25
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

A közép nem nehéz, csak annyi volt a bajom vele, hogy nem éreztem túl soknak az időt. Épphogy be tudtam fejezni.

91%-os lett. De emelt szinten tanultam, csak közepet csináltam. Fakton megcsináltuk az emelt érettségiket...hát, nekem az emelt fizika nehéz lett volna. De barátnőm megcsinálta 92%-osra.

Azért angolul pláne nem lehet egyszerű, tekintve, hogy esszét is kell írni. Fizikából esszét írni egyébként se egyszerű, nemhogy idegen nyelven.

2014. szept. 5. 21:35
 8/18 A kérdező kommentje:

A felsőbb évesek illetve a tanárok is azt mondják hogy ha gond van a fizikával akkor ott nem a nyelvvel hanem a tárggyal van a gond.Eddig még 1 ilyen órám volt, hát nem volt nehéz, gondolom lesz ez még máshogy.

a barátnőd nagyon ügyes, gratulálok neki, meg persze neked is :D

egyébként én is szívesebben érettségiznék kémiából, a fizikát annyira nem szeretem :)

2014. szept. 5. 21:39
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Azt tanácsolom, hogy MAGYARUL csináld meg a kémia emeltet. Én töriből csináltam franciául emeltet, magyarul százszor könnyebb lett volna..

2014. szept. 5. 21:59
 10/18 A kérdező kommentje:

A kémiát csak magyarul tudom szerencsére.. :DD na az húzós lenne angolul :))

A francia nyelv olyan szép, kár, hogy nekem németet kell tanulnom :(

2014. szept. 5. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!