Kötelező a fizika emelt szintű érettségi a Semmelweis Egyetemre?
Kiskorom óta orvos szeretnék lenni.Imádom a biológiát és a kémiát is szeretem, de a fizikával nem vagyok kibékülve, mióta gimnáziumba járok.A tanárom pedig eléggé megijesztett az egyik órán.xD Ha jelentkezni szeretnék majd a Semmelweis Egyetemre, kötelező felvételiznem fizikából?:| Mert a fizikatanárom ezt mondta, pedig én úgy tudtam , hogy biológia és kémia VAGY fizika emelt szintű érettségi kell.Utána is olvastam a neten, és írják hogy választható...légyszives valaki nyugtasson meg , hogy nem kötelező a fizika és én tudtam jól.:/
17/L
Te tudtad jó. Tavaly óta két emelt kell. Ebből a biosz kötelező, a másik pedig vagy kémia vagy fizika.
Kémiával érdemesebb jönni, szerintem. Több fontos tárgynál kerülnek elő az ott megtanult dolgok. A fizika is kell mondjuk, de megoldható gimis tudás nélkül is. Azért ha felvettek, érdemes árfutni a fizika jegyzeteidet is, de nem halsz bele, ha elfelejted.
Hajrá!
Nem csak az SE-re jelentkezhetsz, hanem PTE, DE
SZTE-re is -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!