Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » PTE BTK anglisztika alapvizsa...

PTE BTK anglisztika alapvizsa mennyire nehéz? Hogy lehet rá készülni?

Figyelt kérdés
2014. szept. 3. 17:50
 1/1 anonim válasza:
100%

Tudom, hogy régi kérdés, de hátha olvassa majd valaki, aki most tervez PTE anglisztikára menni, vagy angol osztatlan tanárira, esetleg az angolt minorban felvenni (igen, akkor is kell alapvizsgát tenni).

2016-ban kezdtem a PTE-n osztatlan tanári szakon. Az első évben angolból elméletileg heti 3x1,5 órás felkészítő tárgyaink voltak (Reading and Writing Skills, Listening and Speaking Skills és English Grammar in Use) amik arra voltak, hogy felkészítsen minket az alapvizsgára. Mivel az alapvizsgás előző évi feladatokat nem adhatják ki, így sokszor ezeknek a felkészítő tanároknak fogalmuk sincs arról, hogy mire készítsenek fel minket, a legtöbbjük még egyetlen egy kijavított verziót nem látott...

A vizsgára azt mondja a nagy okos, aki összeállítja, hogy ez C1-es szint...nekem van C1-es nyelvvizsgám és harmadjára buktam meg rajta, úgy hogy készültem, ezeket a felkészítő órákat is négyesekkel és ötösökkel zártam és nyelvi előkészítős osztályt végeztem gimiben. De ismerek olyanokat is, akik két tannyelvű gimibe jártak és szintén rendelkeznek C1-es nyelvvizsgával és nekik sem sikerült.

Ha bemész megnézni mondjuk az esszédet, akkor meglepve láthatod, hogy 1 darab javítás sincs benne, az oktató van hogy akkor olvassa először és hebeg-habog, hogy miért is lett ez 1 pontos...

Felkészülni is nehéz rá, pont amiatt mert mintafeladatokat nem nagyon tud szerezni az ember.

Nem lehetetlen, sok olyannak sikerül, akik bukdácsol a felkészítő órákon és angolul is nehezen szólal meg...ebből egyértelmű következtetést lehet szerintem levonni...

Sok sikert mindenkinek!

2018. máj. 30. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!