Diszkalkuliás vagyok, megbuktam matekból. Most már fel kell tennem a kérdést mert már egyre elkeseredettebb vagyok. Mit kéne tennem?
Én úgy látom, hogy a problémának semmi köze a diszkalkuliához: nem kétségbe vonom, hogy diszkalkuliás lennél, de a felsoroltak még nekem is gondot okoztam, pedig én kifejezetten jó voltam matekból. Egész egyszerűen nehéz memorizálni képleteket, de akkor valószínűleg nem úgy kellene.
Javaslom, hogy képleteket nagyban írd fel lapokra, akár kiszinezve is. Használd a tankönyv ábráit ehhez, és a tanultakat minél több példán próbáld el. DE ne csak memorizálni próbáld, olvasd el a magyarázatot, és próbáld meg megérteni. Akár jegyzetelj is közben, csinálj ábrákat, melyek segítik számodra azt, hogy jobban szemléltesd magad számára a magyarázatot.
Ha mozaikos könyved van, itt regisztrálva kapsz plusz anyagot: [link]
Egyébként könnyen lehet, hogy elnéző lesz veled tanár, de ehhez próbálj bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!