Diszkalkúliás vagyok de anyám nem fogadja el?!
Figyelt kérdés
most 9.es vagyok és sosem ment a matek összeadni tudok végtelenig kivonni is úgy ahogy de osztani és szorozni max 2 0 ig megy :/ több magántanárhoz is jártam de semmit sem javultak a képességeim a sulis matektanár is azt mondta hogy diszakalkúliás vagyok de anyu szerint ha kérek róla papírt akkor az a bizonyíványomba is benne lesz h diszkalkúliás vagyok és sehová sem vesznek fel dolgozni ha nem tudok számolni ,eddig kihúztam 2esekkel a sulit de ebbe az évbe már bukni fogok mit tegyek?2013. jún. 24. 16:52
1/2 anonim válasza:
Attól még, hogy a tanárod azt mondta, hogy diszkalkuliás vagy, kevés a boldogsághoz. Először el kell menni egy nevelési tanácsadóhoz, ő majd elmondja mi ilyenkor a teendő. A pontos menetét nem tudom, szerencsére nekem ezzel nem kellett foglalkoznom. Ő adja ki az igazolást arról, hogy ilyen meg olyan problémád van.
Az, hogy a bizonyítványba bekerül-e, nem tudom, de ha be is kerül, ez nem befolyásolja a későbbi életedet. Az érettségire csak annyi ráhatása van, hogy matek helyett választanod kell egy másik természettudományos tárgyat. A matekórák alól felmentést kapsz, tehát nem kell bejárnod (ez akkor szerencsés, ha első vagy utolsó óra a matek).
2/2 Tom Benko válasza:
A bizonyítványba annyi kerül, hogy matematika alól felmentve. Egyes munkakörökbe valóban nem veetnek fel, de van olyan, ahová nem is szükséges komolyabb matematikatudás. Amúgy pedig nem biztos, hogy diszkalkuliás vagy, lehet, hogy csak nem rögzültek egyes ismeretek. A diszkalkuliának ugyanis további kísérőjelenségei is vannak, hogy tényleg az vagy-e, csak szakember tudja megállapítani. Édesanyád meg ne aggodalaskodjon, jobb, ha ismert a probléma, mert akkor orvosolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!