Tapasztalatok a Szent László Gimnáziumról? Anyám nem engedi, hogy odajárjak 9. -től, mert tele van cigánnyal, meg olyan környék, ahol bunkó parasztok meg vadállatok laknak.
Pont ma dél fele láttam bent egy pár gyereket, általános iskolás formák lehettek, mutogatták neki a termeket. Egyiknek se volt ijedt arca;)
A környék meg... Mi benne az ijesztő? Közelben lakótelep, itt élnek emberek, családok, idősek-fiatalok, tök kulturáltan. Jó a közlekedés, forgalmas a hely, nem a semmi közepén van, ahol ha inzultálnak, senki nincs ott akitől segítséget kérsz...
Csípőből mondok neked 10 gimit, ami SOKKAL gázabb, szerintem bátran győzd meg anyukádat.
Áh, az semmi. Egy általánosba még oké, hogy nem akarják a szülők, hogy messzire járjon, de egy gimnáziumban ez már nem igazán lényeges. Főként, hogy nagyon sokan vannak, akik messziről, vagy vidékről járnak be. Nekem az egyik osztálytársam például csak a suliba 1,5 órát utazik.
És direkt a messzebbről érkezők miatt fél órával később kezdődik a tanítás
2009 óta élek Kőbányán és 2010 óta a Szent László Gimnázium tanulója vagyok.
Ennyi idő alatt elég jól kiismertem a kerületet, s azt kell, hogy mondjam, Kőbánya alapvetően nem rossz hely. Tény, hogy nem a szépségéről híres, de amióta én itt élek, semmi olyasmi nem történt, ami miatt félnem kellene a X. kerületben.
A Szent László pedig tényleg egy elég erős középiskola, ahová nem jut be minden egyes suttyó, azok inkább a Patakyba, a Zrínyibe vagy a Giorgo-ba mennek.
Messze laksz az iskolától? Mindenképpen mérlegelned kell, hogy megéri -e a Szent Lászlót választanod.
Ha az olasz nyelv, a művészeti képzés (rajz és vizuális kultúra), a természettudományok (biológia-kémia), az informatika vagy a média világa érdekel, akkor szerintem megéri ennyit utazni a Lászlóért, mert ezek a tagozatok nagyon színvonalasnak számítanak.
Ha "csupán" egy angol vagy egy német tagozatra szeretnél járni, nem biztos, hogy megéri ennyit utazni a Lászlóért, mert abból sok jó van városszerte.
18/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!