Orvosisok! Abba kéne hagynom az egyetemet, vagy nem?
Szegedre járok orvosira, elsőre felvettek. Az első évem rendben ment, a másodév 2. szemeszterével és a szigorlatokkal vannak problémáim. Első próbálkozásra a főbb tantárgyak közül csak az élettan sikerült (3mas lett), a többi nem. Halasztottam, hogy következő évben az anatómia és a biokémia is meglegyen. Az anatómia sikerült is (4es lett) de nagyon későn, csak június közepén lett meg. A biokémiára utána nem volt időm rendesen, annak ellenére, hogy év közben tanultam! Most a dékáni vizsgára készülök, pár nap múlva lesz, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy meglesz.
Mivel semmi mást nem tudok elképzelni magamnak, és nagyon szeretnék orvos lenni, halasztanék még egyszer. Azt szeretném kérdezni tőletek, főleg aki már felsőbb éves vagy dolgozik, hogy megéri? Próbálkozzak még? Jövőre már biztosan meglenne a biokémia is. Ezzel így el is lőném az összes államilag támogatott félévem, ezért aggódom, hogy harmadévben (ami még nehezebbnek mondott, mint a másodév) ha ilyen problémám van megint, akkor tényleg abba kell hagynom, és csak még egy plusz évet vesztegettem az életemből. 23 évesen kezdenék egy másik egyetemet.... de mást nem is tudok magamnak elképzelni, más nem érdekel, de ugyanakkor nem szeretnék zárt ajtókat döngetni a végletekig.
Szerintetek? Megéri harmadszorra járni, vagy lássam be hogy ez nem megy, és csináljak mást? Nagyon nehéz lenne mást csinálnom... de ha arról van szó, váltok.
Volt már valaki hasonló helyzetben? van ismerősötök, aki 3x járta ezt az évet?
Köszi
22/L
Nem írtam alá hallgatói szerződést, nekem még pont nem kellett. Viszont, mivel a dékáni vizsga kreditjei nem számítanak, nem gyűjtöttem össze elég kreditet a félév során, így amúgy is átkerülök fizetősre.... ezt majd diákhitellel kell megoldanom.
Köszi a kedves szavakat, meg a segítséget is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!