Tudnátok ajánlani igazán jó egyetemet itt Magyarországon?
Az ELTE vagy a SE mindenképp az.
Mit szeretnél tanulni?
De ennek így semmi értelme :D Felesleges ilyen szinten gondolkozni a továbbtanuláson, hogy "melyik egyetem a jobb". Pl. én proginfósként sokra megyek az SE-vel vagy akár a BME-vel.
Ha már megvan az "irány", az a terület ami érdekel, akkor már érdemes erről beszélni, hogy ahhoz a területhez melyik felsőoktatási intézmény a népszerű. Mert egy adott főiskola/egyetem nem jeleskedhet minden területen.
Ne aszerint válassz, hogy mi a jó egyetem, hanem hogy a szakmádra szükség van-e Magyarországon. Rínak sokan, hogy ebbenamocskosországbannincsmunka, aztán persze, hogy nem találnak, amikor annyi van belőlük, hogy Dunát lehet rekeszteni.
Tehát elsősorban azt nézd meg, hogy a szakmára van-e kereslet.
Ha van, akkor keresd meg a legjobb iskolát hozzá. És valóban, számít az, hogy milyen emberek tanulnak ott. Elhivatottak, vagy buliról bulira szédülők? Az iskola szigorú hírnevű?
#9 válaszoló:
Az írásodban van egy elég nagy paradoxon.
"Elhivatottak, vagy buliról bulira szédülők?" - Valaki pont azért lesz buliról bulira szédülő, mert nem elhivatott. Hogy legyen valaki elhivatott egy olyan szakma iránt, amit úgy választott, hogy "minél nagyobb legyen a kereslet rá"?
Szóval ez: "Tehát elsősorban azt nézd meg, hogy a szakmára van-e kereslet." egy nagyon rossz tanács. Nem mehet gépészmérnöknek, ha utálja a reál tárgyakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!