Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Idén szeptemberben kezdem az...

Idén szeptemberben kezdem az egyetemet, jó tanácsok?

Figyelt kérdés

Megmondom őszintén nagyon félek az egyetemtől. Nyilván még nem voltam, nem tudom milyen.

Még csak augusztus eleje van, de már most parázok sajnos. Leginkább talán az anyagok mennyisége, vizsgák és az új osztálytársak miatt.

Mire kell figyelnem így az első hónapokban gólyaként?

2014. aug. 4. 22:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Minél előbb vedd fel a tempót, a tanulást próbáld meg a bulik elég helyezni (sokszor ez a legnehezebb) és ha valamit nem értesz, akkor ne szégyellj segítséget kérni (még időben).

Off: új osztálytársaid nem lesznek :)

2014. aug. 4. 22:43
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Lehet nem osztálytársnak nevezik itt már, de ez vidéki egyetem, a szakon, ahol tanulni fogok leszünk vagy 25-en, szóval családias.

Nem célom a lógás meg a nagy bulizás, inkább a sikeres és csúszás nélküli elvégzés az elsődleges természetesen.

2014. aug. 4. 22:51
 3/12 anonim ***** válasza:

Élvezni, sőt imádni fogod :) Életed legszebb korszaka lesz, ha odafigyelsz, hidd el :) Csak ne hanyagold el nagyon a tanulást és mindig maradjon előtted a célod. Ha szereted, amit csinálsz nem lesz baj! Az tuti, hogy nehéz, meg igazságtalan is néha, de itt fogsz tanulni a legtöbbet az életről és (ha kolis leszel) megtanulod ellátni magad, vigyázni magadra, ilyenek.

Élvezd, mert marha jó lesz! (minden nehézséggel együtt) Ja és egyetemista vagyok :D

2014. aug. 4. 22:53
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, reméljük így lesz.
2014. aug. 4. 22:57
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is most leszek elsőéves, de én már nagyon várom. :) Természetesen bennem is ott van a félsz, hogy vajon mennyire lesz nehéz, mennyire fog a kezdeti lelkesedés csökkenni 2-3 hét után, amikor úgy érzem majd, hogy kezd minden a nyakamba szakadni. Ezért azt találtam ki, hogy írni fogok egy hosszabb monológot, olyasmit, mint egy napló. Ebben leírom, hogy mit éreztem akkor, amikor megismertem ezt a szakot, amikor jelentkeztem egyetemre, amikor felvettek, és mit érzek most. Plusz néhány tanács saját magam számára a nehéz napokra. Talán ha majd visszaolvasom, akkor újra átélem ugyanezt és kicsit motiválni is tudom magam. :) Szerintem próbáld meg ezt te is, hátha segít.
2014. aug. 5. 00:50
 6/12 anonim ***** válasza:
A szakot nem 7rtad, így nem lehet tudni mennyire lesz nehéz, de hidd el szeretni fogod, jó lesz. Van fontosabb dolog a kemény magolásnál. A különböző előadások, rendezvényeken vaó részvétel, az ismeresstség megszerzése, a szakmában jártas emberekkel való kapcsolat, a tervezgetés... Hidd el ez nagyon sokat fog számítani, építsd a kapcsolataidat!
2014. aug. 5. 08:14
 7/12 A kérdező kommentje:
Turizmus a szak.
2014. aug. 5. 09:44
 8/12 anonim ***** válasza:
31%

Első dolog, hogy az egyetemen már nem fogják a kezed. Kezdésnek kapsz minimális tájékoztatást (ezeket nagyon jól olvassad át), utána bum bele a mély vízbe. Ott aztán vagy feltalálod magad, vagy kihullasz a hallgatók felével együtt.

Na azért nem kell megijedni, mert, ha okosan csinálod nem lesz gond.

Az első és legfontosabb, hogy minél előbb ismerkedjél össze a csoporttársaiddal. Mivel 25-en lesztek csak a szakon, még az első nap gyűjtsed be mindenki email címét és indíts egy levelező csoportot. Ezen felül érdemes google drive-on létrehozni egy csoportot ahol mindenki meg tudja osztani a beszerzett jegyzeteit és egyéb tanulási segédleteket.

Észre fogod venni, hogy csak pár ember lesz akik tényleg aktívan osztanak meg anyagokat, válaszolnak a levelekre, stb. Na, velük kell jóban lenned, mert ők komolyan veszik a tanulást, nem csak pióca módjára próbálnak átevickélni az egyetemi éveken.

Nagyon fontos még, hogy te magad ne legyél ilyen pióca. Segítsed a társaidat amiben csak tudod.

Én most leszek másodéves hallgató, az első év elején már kialakítottuk ezt a online társaságot és elmondhatom, hogy hatalmas segítséget jelent.

2014. aug. 5. 11:55
 9/12 anonim ***** válasza:
63%

Ha nem volt egyértelmű, levelező csoport alatt például google group-ot értek. Vannak alternatívák, de ez a legpraktikusabb, mert google drive-al együtt lehet használni.

Amit még nem írtam, hogy nagyon fontos a folyamatos tanulás. Aki vizsgaidőszakra hagyja, az vért izzad és fizeti szépen a pótvizsgadíjakat. Napközben jegyzetelsz. Délután hazamész és átolvasod a leírtakat. Ami nem tiszta, annak utánanézel (vagy megkérdezed a csoporttársakat).

Nekem segített, hogy az órai jegyzetemet átmásoltam otthon egy másik füzetbe. Bár időigényes, de memorizálást segíti, illetve így nem lehet átsiklani olyan részletek felett, amiket nem értettem meg az órán.

2014. aug. 5. 11:59
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!
2014. aug. 5. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!