Idén szeptemberben kezdem az egyetemet, jó tanácsok?
Megmondom őszintén nagyon félek az egyetemtől. Nyilván még nem voltam, nem tudom milyen.
Még csak augusztus eleje van, de már most parázok sajnos. Leginkább talán az anyagok mennyisége, vizsgák és az új osztálytársak miatt.
Mire kell figyelnem így az első hónapokban gólyaként?
Teljesen egyetértek a 8-9-es hozzászólóval. Én is másodéves leszek szeptembertől.
Tapasztalataim:
- Fb csoport létrehozása, mert ott tudtok aktívan levelezni, megosztani dolgokat.
- Jegyzetek olvasgatása szorgalmi időszakban.
- Az is nagy segítség, ha az órai jegyzeteidet átmásolod valamilyen füzetbe, de rövidítve és kulcsszavakat kiemelve.
- Ha igényeled, akkor pár tárgyhoz tartozó könyv beszerzése.
- Távoktatási tananyag igénylése HA lehetséges, mert az is sokat segít a tanulásban.
- Tanártól elkérni a ppt anyagokat, de megeshet, hogy ezt vissza fogja utasítani...bár általában vannak jó fej tanárok.
- Év végén szelektálva a jegyzeteket, tárgyak szerint nagy mappába lefűzni. (ez pluszba segít)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!