Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Idén szeptemberben kezdem az...

Idén szeptemberben kezdem az egyetemet, jó tanácsok?

Figyelt kérdés

Megmondom őszintén nagyon félek az egyetemtől. Nyilván még nem voltam, nem tudom milyen.

Még csak augusztus eleje van, de már most parázok sajnos. Leginkább talán az anyagok mennyisége, vizsgák és az új osztálytársak miatt.

Mire kell figyelnem így az első hónapokban gólyaként?

2014. aug. 4. 22:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek a 8-9-es hozzászólóval. Én is másodéves leszek szeptembertől.

Tapasztalataim:

- Fb csoport létrehozása, mert ott tudtok aktívan levelezni, megosztani dolgokat.

- Jegyzetek olvasgatása szorgalmi időszakban.

- Az is nagy segítség, ha az órai jegyzeteidet átmásolod valamilyen füzetbe, de rövidítve és kulcsszavakat kiemelve.

- Ha igényeled, akkor pár tárgyhoz tartozó könyv beszerzése.

- Távoktatási tananyag igénylése HA lehetséges, mert az is sokat segít a tanulásban.

- Tanártól elkérni a ppt anyagokat, de megeshet, hogy ezt vissza fogja utasítani...bár általában vannak jó fej tanárok.

- Év végén szelektálva a jegyzeteket, tárgyak szerint nagy mappába lefűzni. (ez pluszba segít)

2014. aug. 5. 15:57
 12/12 anonim válasza:
én tavaly voltam gólya, és szintén nagyon féltem. Aztán mikor megtudtam, hogy nem tudok gólyatáborba menni (nem volt sajna pénz..) akkor mégjobban féltem attól, hogy majd ott mindenki mindenkivel barátkozik, kialakulnak a csoportok, én meg majd egyedül leszek.. De a felsőbb évesek gondoltak a kevésbé tehetősekre is, így szerveztek egy 1 napos gólyatalit, ami ingyenes volt, a margit szigeten voltunk egész nap, bezélgettünk, elvoltunk, ott sok későbbi csoporttársamat ismertem meg. :) először én is féltem, új környezet, azt sem tudtam, mi merre van, mi ez a sok ismeretlen arc.. :DD de aztán szépen lassan oldódott a dolog, azóta már mindenki imád mindenkit! :D Bele fogsz jönni :) a lényeg többek közt, hogy legyél kedves és mosolygós másokkal :) Ja, meg persze a leges legfontosabb amiket előttem is írtak :DD de a kedvesség sem hátrány. ;)
2014. aug. 29. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!