Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a teendő ilyenkor?

Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés

Én abban a helyzetben vagyok, hogy a lányom most kezdte gimnáziumba az első évét, tehát kilenc(a)-s. eleinte minden tökéletes volt, szerettett oda járni, mint mindenki. Majd egy-két hónap után észrevettem, hogy kezd magába zárkózni, nem mond nekem se el semmit. Megkérdeztem hogy mi a baj?.. Annyit mondott hogy "utálom"... Kiderült, hogy a tanárok szivatják, több hét betegség után, megiratták, minden órán szivatják.. Az osztálytársai is furcsák.. Gondoltam bemegyek és megnézek egy órát. Éppen fogát irtak, a lányom, kért segitségét az egyik lánytól, azt mondta nem, nem segitek... majd megfordult és lesugott mindent a másik lánynak..Kiderült, ő a "legjobb" barátnője..vagyis annak hitte. Mindenki az osztályba az érdekbarátságokat keresi, és mindenki napi 7-8órákat tanul.. Ismerem a lányom, ő is tanul, dde mégse érzi, hogy valamit is számítana az osztályba. Osztálya nem fogadta be, hiszen ő ahogy a gyerekek mondják nem stréber? A fárjemmel most váltunk el.. Tárgyalásokra járunk, és a tanárok még e miatt is őt bántják lelkileg. Nem szeretném ha ebbe az osztályba járna a lányom!

És igen, Pesten sok iskola is van. De azt mondta csak osztály szeretne váltani. A legnagyobb baj pedig, hogy a lányom előkészítős osztályba jár, de most nem szeretné már folytatni a nyelvtanulást. Tehetne osztályozó vizsgát? Erre mikor van lehetőség, egész évbe átmehet, vagy már csak évvégén?vagy év elején?

2010. jan. 14. 22:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezzétek meg a suliban.

Elvileg meg kell adniuk a lehetőséget az osztályozóra (még nem hallottam olyanról, hogy ne adták volna meg).

De ha a tanárok is szivatják...Ugyanazok fogják tanítani más osztályban is. Megéri?

2010. jan. 14. 22:31
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Azért beszélj a lányoddal. Nem hinném, hogy a többi kb. 30-40 ember hibája lehet, hogy őt senki sem szereti.
2010. jan. 14. 22:40
 3/3 A kérdező kommentje:
És osztályozóra bármikor van lehetőség? Vagy csak évvégén? Köszönöm a válaszokat.
2010. jan. 16. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!