Semmelweis Egyetemen (ÁOK) hogy célszerű órán jegyzetelni? Papírral / laptoppal / sehogy / hangrögzítővel?
Laptoppal körülményes.
Csak hangrögzítés sem jó, mert nem fogod visszahallgatni a másfél órás előadásokat.
Én csak az élettan előadásokat vettem fel, ezen kívül a papírra jegyzeteltem. És mivel nagyon trehány vagyok, ezért a jegyzeteimet mindig lefényképeztem, hogy meglegyenek, mert nálam a papír alapú jegyzetek/füzetek nagyon gyorsan köddé válnak :D
Általában senki sem laptopozik. Nagyon ritkán fordul elő. Vannak páran akik iPaddel próbálkoznak, az sem a legjobb, mert sokat kell rajzolni (anatómia, kémiai képletek, folyamatábrák, stb). Papír a nyerő.
Nem voltam még olyan órán, ahol a hangosítás lehetővé tette a jó minőségű hangrögzítést.
Én személy szerint órákon inkább csak figyelek, 100%-ig arra koncentrálok amit a tanár mond, csak a legfontosabbakat írom le. A preziket úgyis felteszik a netre, és úgy már könnyebb tanulni, ha emlékszem hogy miket is mondott a tanár. Bár annyira nem lehet túl hatékony, mert most készülök szeptember elején anatómia pótvizsgára...
Mondjuk az anatómia előadásoknak pont semmi értelmük nincs, én csak első félévben mentem be párszor.
A rajzolásnak részemről szintén nincs, sosem rajzoltam (esetleg neten keresek képeket, ha valami nincs benne atlaszban).
Inkább matattam a preparátumokban, amíg a többiek rajzolgattak :D Vígan leszigóztam anatból így is :)
Jó, most OFF-oltam egy nagyot, bocs.
Nem, ez csak a gyakorlatokra vonatkozik, meg azokra az előadásokra, ahol katalógust vezetnek.
Az első két évben főtárgyaknál ilyen nemigen van, mert rengeteg a hallató.
Amúgy anat esetében gyakorlatokra sem vonatkozik, legalábbis a mi évfolyamfelünkön egy gyakvez sem nézi (azt hiszem, a másikon sem). Úgy vannak vele, hogy lesz*rják, ha nem jársz be, majd vizsgán verheted a fejed a falba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!