Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen nehéz elvégezni egyetem...

Milyen nehéz elvégezni egyetemen egy "büfészakot"? Van szabadidő mellette?

Figyelt kérdés

Egész pontosan turizmus vendéglátás. Mindenki annak hívja...

Nem is Bgf vagy Bce, hanem egy vidéki, kis egyetemen. Nem tudom számít-e ez.

Érettségi eredményeim:

Matek 80%, Német 80%, Emelt töri 70%, b2 német nyelvvizsga, angolból is lehetne, csak nem tettem magam eléggé mellé.

Félek tőle, nehogy kibukjak vagy ilyesmi.

Mennyi szabadidő van egy ilyen szak mellett? Lehet foglalkozni mondjuk sporttal vagy szórakozással?

2014. aug. 11. 19:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%

1. Nincs olyan, hogy büfészak.

2. Egy kevésbé színvonalas helyen nem biztos, hogy könnyebb elvégezni a szakot, főleg ha dilettánsak az oktatók, rosszul tanítanak, következetlenek számonkérésénél. Vagy éppen elegük van abból, hogy a sok hülye mind hozzájuk megy, mondván majd könnyen lesz diplomájuk.

3. Van ismerősöm BME-n, orvosin stb., és bármennyit is tanuljanak, minden szak mellett van szabadidő.

2014. aug. 11. 19:44
 2/11 anonim ***** válasza:
82%
láttam én orvosin is naplopót, meg andragógián is olyat, aki tanult, mint a güzü, mert érdekelte.
2014. aug. 11. 19:54
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Nincsenek rossz eredményeid, miért nem jelentkezel/jelentkeztél egy színvonalasabb helyre? A vidéki főiskolák nem a szakmaiságról híresek.
2014. aug. 11. 19:57
 4/11 A kérdező kommentje:

Megmondom őszintén, azért nem jelentkeztem, mert az nagyon sokba került volna nekünk. Pest több mint 200 km-re van, az élet is drágább odafent.

Sajnos államira nem kerültem volna be sehova, vidéken pedig olcsóbb a tandíj. Ez az oka.

2014. aug. 11. 20:01
 5/11 anonim ***** válasza:
86%
Hát, ha tudod vinni a törit meg a nyelvet, van 378 pontod. Ezzel elég sok szakra be lehet jutni államira, már ha nem ragaszkodsz a turizmushoz. Nem az észt akarom osztani, csak rávilágítani, hogy tanulhatnál államin is. Nem biztos, hogy ez a diploma megéri a nem kevés tandíjat.
2014. aug. 11. 20:11
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Aki azt mondja nincs szabadideje a suli miatt, az vagy sajnáltatja magát vagy kifogást keres mert valahova nem akar elmenni.

Az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen.

Én joghallgató vagyok, jók az eredményeim és mellette még van időm sportra és egyéb hobbira is.

Korábban jártam büfészakra is, ott meg aztán annyi szabadidőm volt, hogy jódolgomban már nem tudtam mit csináljak, egy csomót unatkoztam még a sok hobbim mellett is.

Ilyenek miatt ne aggódj, bőven lesz időd mindenre, csak tanuld meg beosztani az idődet.

A tanulás minőségére figyelj, ne arra, hogy mennyit szánsz rá.

Pl. vannak akik éjjel-nappal tanulnak és döntik magukba az energiaitalt vizsgaidőszakban, mert az egész szorgalmi időszakban egy előadáson sem voltak bent, na annak pl. semmi értelme.

2014. aug. 11. 20:13
 7/11 A kérdező kommentje:

Igen, tudom. Minden máshova fel is vettek államira, amit megjelöltem, de ide szerettem volna menni. Sem mérnöknek, sem jogásznak, sem másnak nem igazán tudom magam elképzelni.

Ezek a pontok ugye nem vesznek el, ha nem tetszik, nem szeretem, akkor lehet jövőre megpróbálok valami mást.

Értem mit mondasz, nekem is elég savanyú a diákhitel, de sajnos nincs más, amit el tudnék most képzelni magamhoz.

Tanulni pedig normálisan szeretnék, nem akarom vizsgaidőszakra halogatni. Nem akarom, hogy rám szakadjon minden.

Köszi a válaszokat.

2014. aug. 11. 20:20
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb tanulási módszer megkeresése, ahogy kivettem még van egy éved, ezt részben szenteld ennek.

Nem csak magolásról beszélek, hanem például matektanulásnál is. Én IT szakra járok most. Elsőnek amikor nekirugaszkodtam otthagytam mivel az első félév után totál idegroncs voltam és rengeteg tárgyból megbuktam.

Utána 2 év után egy teljesen más szemlétettel, tanulási technikákkal mentem neki, ez volt 2 éve és eddig nem csúsztam.

A tanulás mellett pedig van szabadidőm már az első félévtől kezdve, sőt folyamatosan bővítem a szabadidős tevékenységeim is.

Nagyon fontos szerintem a megfelelő időbeosztás.

Sokan mindig az mondják, hogy "nem mehet a tanulás rovására" és mondják ezt olyanok is akik látástól vakulásig tanulnak. Nem törődnek azzal, hogy ez az egészségük rovására megy, pedig ennek nem lenne muszáj így lennie.

2014. aug. 11. 22:09
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát, kérdező, ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem nagyon nagy butaságot csináltál, és én a helyedben halasztanék egy évet, dolgoznék, gyűjtögetnék, és mennék Pestre valami normális dolgot tanulni, színvonalas egyetemen. Mert a szakod kb. ezekkel a nyelvtudásokkal, meg ilyen hozzáállással nagyon nem működik. Egyrészt nagyon telített, másrészt pedig ugye nem egy túlzottan turizmus jellegű ország vagyunk, külföldre meg ezek a nyelvtudások az alapok, amik neked vannak, tehát olyanok, mintha nem is lennének. Én úgy érzem, hogy te csak választani akartál valamit, és majd lesz valahogy, nem pedig céltudatosan döntöttél. Én a szakodra egy fillért nem adnék ki, pláne nem egy nevenincs putrifősikolán. De amúgy ja, emellett lesz elég időd mindenre.
2014. aug. 11. 22:17
 10/11 A kérdező kommentje:
De ahhoz, hogy megkapjam a nyelvvizsgát, ahhoz kell nekem 2 db gazdasági nyelvvizsga. Szóval az a minimum. Tény, hogy ez kevés, de nem biztos, hogy turizmus ágban szeretnék dolgozni, de mindenképpen valamilyen gazdaságiban. Ha meg úgy lesz, hogy kell más, ahova meg felvennének államira, akkor lehet továbbmegyek. De ez még aztán tényleg olyan messze van, hogy nem igaz.
2014. aug. 11. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!