Sokat kell tanulni az OKJ-s szakképzéseken?
1. Tisztázzuk a fogalmakat. Olyan hogy Gyakorló mentőápoló olyan nincs. Gyakorló ápolóra jelentkezhettél inkább mert olyan van. Ez magában 2 év és a 2 év után tudsz szakosodni mentőápolóra.
2. Én is gyakorló ápolót végzem és nem mondanám hogy olyan keveset kell tanulni. Sok a latin, anatómia, meg ápolással kapcsolatos dolgok. Idén eddig 5 vizsgám volt elsős létemre, ősztől talán lesz megint 2 meg még kitudja mennyi. De itt nem nagyon fér bele olyan hogy a vertabrea-t(csigolya) összekevered a sternummal(szegycsont) azt nem hiszem hogy értékelni fogják. Szóval ha komolyan gondolod itt tanulni kell hogy tud a dolgokat.
3. Az egyéb időbeosztás a te feladatod de én csak utána foglalkoztam a haverokkal meg a többivel miután a kötelezőt letudtam.
4 Lesznek olyan tantárgyaid hogy belgyógyászat,gyógyszertan,kórtan,immunológia,mikrobiológia,anatómia, betegápolás,gyermekgyógyászat,meg még csomó pszichés tantárgy ami a beteg lelkével törődik és még szóba se került hogy valamilyen szinten (persze minimálisan) tanulsz majd jogot és betegjogokat is.
4. A kórházi gyakorlat során mindenki számára a legnehezebb és legundorítóbb is szerintem megszokni a pelenkázást és a pelenka szagát, illetve vérrel is fog találkozni de bár ahhoz úgy is a nővér fog inkább jobban menni.
Szóval nem lebeszélni akarlak de gondold át jól kell-e ez neked fogod-e bírni.
Van gyakorló mentőápoló képzés. [link]
Én konkrétan nem ide jelentkeztem de ezen a sulin is elgondolkodtam.Köszönöm a tapasztalatokat! Te helyileg hol csináltad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!