Gépész vagy a Villamos mérnök tud többet?
De nem teszel fel jó kérdést. Nem lehet így gondolkodni.
Két külön szakmáról van szó. Nyilván mindkettő tanul mindenből valamennyit, de nem sokat. A gépész természetesen fog tanulni elektronikát, de nem sokat. A villamosmérnök tanul géptant, de nem sokat.
A komplex feladatokat nem egyedül szokták megoldani, hanem team-ben. A mérnökképzés egyik legfontosabb feladata, hogy megtanítsa a hallgatóknak, hogy nem tudhatsz mindent, csapatban kell dolgozni.
Ha olyan gépész akarsz lenni, aki sokmindent akar érteni a villamosmérnökök szakmájához, az szükségszerűen a sajátjához kevesebbet fog érteni, ezért a cégek nem olyan gépész keresnek, aki ért a villamosmérnökséghez, hanem egy gépészt és egy villamosmérnököt.
Ez a kérdés kb. olyan, hogy ha házat akarsz építeni, kőműves legyél vagy villanyszerelő? Mindkettőhöz szükség kell, és mindkettő akkor jó szakember, ha a saját szakterületét jól ismeri. Nem akkor, ha a másikét.
Én azt vettem észre, hogy egy villamos szakember jóval nagyobb részét csinálja a dolgoknak, gyakorlatilag ahol én vagyok ott még a pneumatikus csöveket is én kötöttem be a robotba.
Jóformán csak a robot váz szerkezetét csinálták a gépészek. Ja nem mert még ott is volt feladatom. csak technikus vagyok, de van egy sanda gyanúm, hogy többet tudunk a dolgokról menyűségszerileg mint gépészek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!